Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais
Autorius apie receptą: Nuostabiai skanus su pikantišku prieskoniu. Puikus, nes iškart pateikiamas su padažu. Šio pyrago receptą pamačiau pas Oliverį ir jis tikrai pasiteisino. Pyragas puikus. Gaminu Nuostabiai skanus su pikantišku prieskoniu. Puikus, nes iškart pateikiamas su padažu. Šio pyrago receptą pamačiau pas Oliverį ir jis tikrai pasiteisino. Pyragas puikus. Gaminu jį dažnai. Skanus ir kitą dieną pašildytas. Patogiausia viską kepinti iš karto formoje, kurioje kepsite pyragą, bet jei neturite tokios, kuri tinka ir viryklei, ir orkaitei, galite kepinti paprastoje keptuvėje ir vėliau tiesiog suversti į kepimo formą. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų sluoksniuotos tešlos
1 vienetas vištienos krūtinėlės
150 gramų pievagrybių
150 mililitrų sultinio
1 vienetas šalotinių svogūnų (arba svogūno laiškų)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis miltų
1 šaukštelis garstyčių
2 vienetai lauro lapų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis čiobrelių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos filė supjaustyti juostelėmis. Pakepinti įkaitintame aliejuje. Pagardinti druska ir pipirais.
2.
Į vištieną sudėti smulkintus svogūnus, sviestą ir suberti likusius prieskonius, lauro lapus. Pakepinti. Sudėti smulkintus pievagrybius, išmaišyti ir sudėti grietinę, miltus bei garstyčias. Užpilti sultiniu ir patroškinti ant nedidelės ugnies.
3.
Viską sudėti į kepimo formą, uždengti sluoksniuota tešla, kraštus įspaudžiant tarp formos ir troškinio, į vidų. Aptepti kiaušinio plakiniu.
4.
Kepti iki 180 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Valgome karštą.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Asta
2021-12-07 13:17
Isbandziau siandien, labai skanus, sotus pietus visai seimai gaunasi, darysiu dar ne karta ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital