Sluoksniuotos tešlos pynė su obuoliais ir varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pynė su varške ir obuoliais
Pynė su varške ir obuoliais
Pynė su varške ir obuoliais
Autorius apie receptą: Kad ir kaip mėgstu gaminti, esu už tai, kad kartais reikia pasinaudoti modernaus pasaulio pasiūlytais patogumais. Štai, kad ir jau paruošta mieline sluoksniuota tešla. Nėra taip Kad ir kaip mėgstu gaminti, esu už tai, kad kartais reikia pasinaudoti modernaus pasaulio pasiūlytais patogumais. Štai, kad ir jau paruošta mieline sluoksniuota tešla. Nėra taip sudėtinga ją patiems paruošti, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, bet yra labai praktiška, kad ją galima nusipirkti jau paruoštą ir štai tokia gardi pynė su varške ir obuoliais bus paruošta taip greitai, kad Jūsų artimieji nespės net pastebėti, kad Jūs trumpam dingote iš jų rato ir užsidarėte virtuvėje. Neabejoju, kad jie tai pajus tik tada, kai po namus pasklis jaukus cinamono kvapas ir jie jau bus pakviesti mėgautis šiuo skanumynu. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pagrindui:
400 gramų mielinės sluoksniuotos tešlos
2 šaukštai pieno
Įdarui:
4 vienetai obuolių (rūgštesnių)
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
Varškės kremui:
180 gramų varškės
4 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas miltų
1 šaukštelis citrinos žievelės
Užpilui:
4 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlą atšildykite pagal pakuotės instrukcijas.
2.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklas, supjaustykite obuolius plonom skiltelėm. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, kepkite su juo obuolius drauge su cukrumi, cinamonu ir muskatu. Kepkite apie 10 min., kol obuoliai suminštės.
3.
Kol obuoliai kepa, varškę ištrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus ir citrinos žievę.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 200° C.
5.
Tešlą iškočiokite į vieną pailgą lakštą, jo centre tolygiai paskirstykite varškės įdarą, ant viršaus išdėliokite keptus obuolius, šonus supjaustykite vienodo storio juostelėmis. Po vieną juostelę iš kiekvienos pusės susiauskite jas į centrą taip, kad gautųsi šauni pynė. Paviršių patepkite pienu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 22-25 minutes, kol išsipūs ir paviršius paruduos.
6.
Išimkite iš orkaitės leiskite gerai atvėsti. Užpilui sumaišykite miltinį cukrų su citrinos sultimis ir užvarvinkite ant atvėsusios pynės.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis