Sluoksniuotos salotos su vištiena, pievagrybiais, ryžiais ir sūriu

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Vištienos salotos su ryžiais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Artėjant šventėms vis ieškau idėjų, ką gardaus ir nesudėtingai paruošiamo patiekti ant stalo. Šios salotos puikiai tinka. Tokios gardžios, kad dažnai puikuojasi ir ant Artėjant šventėms vis ieškau idėjų, ką gardaus ir nesudėtingai paruošiamo patiekti ant stalo. Šios salotos puikiai tinka. Tokios gardžios, kad dažnai puikuojasi ir ant kasdienio stalo. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų rūkytos vištienos krūtinėlės
300 gramų marinuotų pievagrybių
150 gramų ryžių (virtų)
50 gramų čederio sūrio (tarkuoto, arba fermentinio ar kito mėgstamo)
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės (arba pagal skonį, nebūtina)
pagal poreikį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti ryžius, sūrį, ciberžolę, įspausti česnako, įdėti majonezo, pabarstyti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, krapus susmulkinti, pievagrybius perpjauti pusiau arba, jei didesni galima perpjauti ir į daugiau dalių, sudėti į kitą dubenį, įdėti majonezo ir permaišyti.
3.
Formą salotoms įkloti maistine plėvele, į apačią dėti ryžių ir sūrio masę, gerai prispausti prie dugno, tuomet dėti vištienos masę ir paskirstyti per visą plotį, prispausti.
4.
Formą su salotomis uždengti lėkšte, kurioje norite tiekti ir staigiu judesiu apversti. Nuimti formą, atsargiai nuimti maistinę plėvelę ir tiekti.
Patarimai:
Jei norite, galima ruošti ir naudojant specialų žiedą salotų sluoksniavimui (tinka ir nusegamas pyrago formos žiedas apie 18 cm skersmens) apsukti maistine plėvele, kad neprilptų salotos. Padėti ant lėkštės, kurioje norite formuoti salotas, tuomet dėti vištienos masę, tuomet ryžius. Prieš tiekiant žiedą nuimti. Bet jei norisi, galima tiekti ir tiesiog dubenyje.
AUTORIUS: Lina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital