Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir žele ala "Trifle"

AUTORIUS:
Živilė, Valgė spalvė,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir žele ala "Trifle"
Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir žele ala "Trifle"
Sluoksniuotas desertas su braškėmis ir žele ala "Trifle"
Autorius apie receptą: „Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito „Trifle“ – tai angliškas sluoksniuotas desertas, kuriame yra kremo, biskvito (galima keisti vafliais, sausainiais), vaisių, uogų, džemo ir plaktos grietinėlės ar kito kremo, želė sluoksniai. Šis desertas visada pavyks ir bus skani stalo puošmena. Be to būna smagi pramoga kabinti jį šaukštais. Vasarą galite dalį kremo pakeisti vaniliniais ledais. Jei neturite specialaus indo, naudokite turimą permatomą indą. (...daugiau) Živilė, Valgė spalvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų biskvito (naudojau "Kuršėnų" vyniotinį)
500 gramų braškių
77 gramai aviečių želė (1 pakelio)
4 šaukštai spanguolių sulčių (ar tiesiog kiek pasaldinto vandens su citrinų sultimis)
Kremui:
800 mililitrų grietinėlė, 36% riebumo
100 gramų cukraus pudros
250 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, galima keisti maskarpone)
1 šaukštas citrinų sulčių (šviežiai spaustų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto, pagal pakuotės instrukcijas pasigaminkite želė. Supilkite ją į mažą stačiakampę arba kvadratinę kepimo formą, kad ji būtų maždaug 2-3 cm aukščio. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
2.
Braškes perpjaukite per pusę išilgai. „Kuršėnų“ vyniotinį supjaustykite 2-3 cm griežinėliais. Sustingusią žele supjaustykite kubeliais.
3.
Kremui išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standžios masės. Mentele įmaišykite sūrį.
4.
Ant indo, kuriame tieksite, dugno dėkite kelis šaukštus kremo, kad vyniotinis neslidinėtų. Indo dugną ir viena eile šonus išklokite vyniotinio griežinėliais. Vyniotinio riekeles apšlakstykite spanguolių sultimis. Ant viršaus uždėkite pusę kremo. Indo šonuose sustatykite braškes. Likusias sudėkite į indo vidurį. Apibarstykite žele kubeliais. Uždėkite likusį kremą. Uždenkite viršų plastikine plėvele ir palikite šaldytuve bent 4-6 valandoms, o dar geriau – per naktį.
5.
Prieš patiekiant, papuošiau uogomis, vafliais, pjaustytomis citrinomis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Darius
2023-05-04 10:25
Vaizdas nerealus :) Įtariu, kad skonis irgi! Gaminsim savaitgalį ATSAKYTI
Iveta
2023-05-03 21:35
Gaivus, puikaus skonio ir nesunkiai pagaminamas desertas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital