Sluoksniuotas žuvies pyragas

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Sluoksniuotas žuvies pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
250 g miltų
250 g sviesto
1 arb. š. druskos
1 trynys
125 g liesos varškės
Įdarui:
500 g raudonojo ešerio filė
250 g riebios grietinės
3 baltymai
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Maltos aitriosios paprikos
100 g špinatų
150 g lašišos filė
Aptepimui:
1 trynys
2 valg. š. grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš miltų, sviesto, druskos, trynio ir gerai nuspaustos varškės suminkyti tešlą. Suformuoti rutulį ir įvyniojus į plėvelę 30 min. laikyti šaldytuve.
Ešerio filė nuplauti, supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su grietine ir 2 baltymais. Viską 30 min. laikyti šaldiklyje, paskui padaryti tyrę ir pertrinti per sietelį. Pagardinti druska, pipirais bei malta aitriąja paprika. Dėti į šaldytuvą.
Špinatus nuvalyti, apie 2 min. blanširuoti verdančiame pasūdytame vandenyje ir perpilti šaltu vandeniu. Lapus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų. Lašišos filė nuplauti ir supjaustyti 4 cm storio juostomis. Pabarstyti prieskoniais ir suvynioti į špinatų lapus.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš 4/5 tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti stačiakampį. Ant vienos stačiakampio pusės tepti pusę ešerio tyrės. Palikti 1 cm pločio kraštus. Ant tyrės dėti į špinatų lapus įvyniotą lašišą. Užtepti likusią ešerio tyrę. Tešlos kraštus aptepti baltymu. Laisvą tešlos kraštą užlenkti ant įdaro ir truputį prispausti.
Iš likusios tešlos išpjaustyti ornamentus ir jais puošti pyragą. Paruoštą pyragą kepti orkaitėje 35 min. Trynį išplakti su grietinėle ir, kai iki kepimo pabaigos liks 10 min., juo aptepti pyrago viršų. Pyragą patiekti šiltą.
Žuvies patiekalas paruoštas!
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Roberta
2010-08-27 12:20
labai daug darbo, tingeciau viena, nebent kas nors padetu :)P ATSAKYTI
Agnė
2010-08-26 15:59
Norėčiau pabandyti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital