Sluoksniuotas želė desertas su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sluoksniuotas želė desertas su varške
Sluoksniuotas želė desertas su varške
Sluoksniuotas želė desertas su varške
Sluoksniuotas želė desertas su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1 sluoksnis:
300 mililitrų vandens (šilto)
5 vienetai konservuotų persikų (puselių)
2 saujos gervuogių (arba kitų uogų)
77 gramai kivių želė (1 pakelio)
2 sluoksnis:
500 gramų kreminės varškės (naudojau nesaldintą maskarponės skonio)
50 mililitrų pieno
3 šaukštai kokoso drožlių (baltų)
3 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai želatinos
3 sluoksnis:
300 mililitrų vandens (šilto)
77 gramai želės (miško uogų skonio, 1 pakelio)
Pagrindui:
500 gramų kreminės varškės (naudojau nesaldintą maskarponės skonio)
10 vienetų plikyti sausainiai (nebūtina)
6 šaukštai mėlynių uogienės
50 mililitrų pieno
2 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmam sluoksniui kivių skonio želė miltelius užpilu 300 ml vandens, maišau, kol ištirps.
2.
Persikų puseles perpjaunu pusiau.
3.
Želėje pamirkau persikus ir gervuoges ir dėlioju formoje. Užpilu želė ir palieku stingti šaldytuve.
4.
Antram sluoksniui pienu užpilu želatiną, palieku 10 minučių išbrinkti. Ištirpinu garų vonelėje: indelį su želatina statau į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišau, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!).
5.
Elektriniu plakikliu išplaku kreminę varškę su cukraus pudra, citrinų sultimis ir kokoso drožlėmis. Plakant, plona srovele supilu atvėsusią želatiną. Išmaišau.
6.
Atsargiai supilu ant sustingusio pirmo sluoksnio. Palieku stingti šaldytuve.
7.
Trečiam sluoksniui miško uogų skonio želė miltelius užpilu šilto 300 ml vandens, maišau, kol ištirps. Palieku atvėsti.
8.
Atvėsusią želė atsargiai užpilu ant sustingusio antro sluoksnio. Palieku stingti šaldytuve.
9.
Pagrindui pienu užpilu želatiną, palieku 10 minučių išbrinkti. Ištirpinu garų vonelėje: indelį su želatina statau į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišau, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!).
10.
Mėlynių uogienę sutrinu iki vientisos masės. Sudedu varškę ir išplaku elektriniu plakikliu.
11.
Plikytus sausainius supjaustau į keturias dalis ir sudedu į varškės masę, išmaišau.
12.
Plakant, plona srovele, supilu atvėsusią želatiną. Išsuku.
13.
Atsargiai sudedu ant sustingusio trečio sluoksnio. Palieku stingti šaldytuve.
14.
Ant sustingusios uždėti lėkštę, apversti, formą šiek tiek "atitraukti" nuo deserto ir atsargiai nuimti.
Patarimai:
Forma pirkau "Akropolyje". Mačiau pirkti ir el. parduotuvėse.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital