Sluoksniuotas varškės ir sausainių desertas su šaldytomis uogomis

AUTORIUS:
Irma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sluoksniuotas varškės ir sausainių desertas su šaldytomis uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus pasirinkimas, kai norisi gaivesnio deserto. Šis pavyksta ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad idealiai tiks ir šventinėms progoms ar kai norisi palepinti save ir Puikus pasirinkimas, kai norisi gaivesnio deserto. Šis pavyksta ne tik labai skanus, bet ir puošnus, tad idealiai tiks ir šventinėms progoms ar kai norisi palepinti save ir artimuosius. (...daugiau) Irma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kremui:
360 gramų varškės 9% (drėgnos, iš pakelių)
1 šlakelis citrinos sulčių
2 šaukštai graikiško jogurto (arba kito natūralaus skonio)
1 šaukštas medaus (ar cukraus, kito saldiklio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
Padažui:
300 gramų šaldytų uogų (vyšnių, aviečių, braškių ar kitų)
1 šaukštas klevų sirupo (ar cukraus, kito mėgiamo saldiklio)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (arba bulvių ar tapijokos)
Pagrindui:
100 gramų šokoladinių sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į prikaistuvį sudėti šaldytas uogas, pilti klevų sirupą ir kaitinti ant vidutinės kaitros vis pamaišant iki kol užvirs. Pavirti 3-4 minutes.
2.
Į dubenėlį berti kukurūzų krakmolą, įpilti šaukštą vandens ir išmaišyti, supilti į prikaistuvį su uogomis ir maišant trumpai pakaitinti iki sutirštės. Tuomet nukelti nuo kaitros.
3.
Kremui į dubenį dėti varškę, jogurtą, medų, vanilę, įpilti citrinos sultis. Elektriniu trintuvu viską sutrinti iki glotnios, kremiškos konsistencijos.
4.
Sausainius smulkiai sutrinti elektriniu maisto smulkintuvu arba sudėjus į šaldymo maišelį kočėlu.
5.
Į pasirinktas nedideles stiklines ar indelius sluoksniuoti desertą - berti sausainių trupinių, šiek tiek prispausti, tuomet dėti varškės kremą, ant jo uogų padažą.
6.
Galima patiekti iškart, bet šis desertas skaniausias bent pusvalandį pastovėjęs šaldytuve. Prieš tiekiant galima pabarstyti sausainių trupiniais, granola, papuošti mėtų lapeliais ar uogomis, mėgiamais priedais.
AUTORIUS: Irma
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital