Sluoksniuotas kavos ir šokolado kremas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Sluoksniuotas kavos ir šokolado kremas
Sluoksniuotas kavos ir šokolado kremas
Sluoksniuotas kavos ir šokolado kremas
Autorius apie receptą: Tai labai skanus, išvaizdus ir šventiškas sluoksniuotas desertas, patiekiamas taurėse. Jame susipina juodojo šokolado putėsių, vyšnių ir nuostabios kavos skonio plaktos Tai labai skanus, išvaizdus ir šventiškas sluoksniuotas desertas, patiekiamas taurėse. Jame susipina juodojo šokolado putėsių, vyšnių ir nuostabios kavos skonio plaktos grietinėlės sluoksniai. Kavos ir šokolado mėgėjai neliks abejingi. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Šokolado putėsiams:
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba 36 proc.)
160 gramų juodojo šokolado (70-85 % kakavos)
2 vienetai kiaušinių
70 mililitrų kavos (stiprios, atvėsintos)
40 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
Užpilui:
250 gramų šaldytų vyšnių
2 šaukštai brendžio (arba viskio)
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo (36 proc)
5 šaukštai kavos pupelių
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės pastos (arba ekstrakto)
Papuošimui:
3 šaukšteliai šokolado drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokolado putėsiams šokoladą pasmulkinkite, sumaišykite su sviestu ir ištirpinkite dubenyje virš silpnai verdančio puodo. Svarbu, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus dėkite tik į labai sausą ir švarų indą.
3.
Į trynius suberkite 1,5 šaukšto cukraus ir plakite, kol sutirštės ir pabals. Įmaišykite atvėsintą kavą ir 1 šaukštelį vanilės pastos arba ekstrakto.
4.
Išplakite 200 g grietinėlės. Neperplakite: ji turi sutirštėti, tačiau išlikti vientisa, nepagelsti.
5.
Šokoladą įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Galite trumpai paplakti elektriniu plaktuvu, bet tik kol masės susimaišys. Tuomet švelniai įmaišykite grietinėlę.
6.
Baltymus sumaišykite su druska ir 0.5 šaukšto cukraus ir, maišant viena kryptimi, elektriniu plaktuvu išplakite iki labai standžių putų. Apvertus dubenį baltymai turi likti vietoje. Atsargiai viena kryptimi baltymus įmaišykite į šokolado masę. Putėsius sudėkite į taures ir palaikykite šaldytuve per naktį arba mažiausiai 2 valandas.
7.
Uogų užpilui Vyšnias užpilkite cukrumi, alkoholiu ir pakaitinkite, kol užvirs.
8.
Kelis šaukštus skysčio nupilkite, truputį pamaišykite, suberkite krakmolą ir išmaišykite plakimo šluotele iki vientisos masės. Supilkite į uogas ir nuolat maišant pakaitinkite ant nedidelės kaitros, kol sutirštės. Atvėsinkite.
9.
Grietinėlės kremui į 250 g grietinėlės įpilkite 1 šaukštelį vanilės pastos ar ekstrakto ir suberkite kavos pupeles. Uždenkite ir palikite šaldytuve per naktį (bent 8 valandas).
10.
Perkoškite grietinėlę, suberkite cukraus pudrą ir išplakite iki purumo. Neperplakite! Grietinėlei pradėjus tirštėti, sumažinkite elektrinio plaktuvo greitį ir stebėkite konsistenciją. Grietinėlė turi tapti puri, tačiau nepagelsti, neįgyti sviesto poskonio.
11.
Deserto sluoksniavimas. Ant sustingusių šokoladinių putėsių paskirstykite uogų padažą. Sudėkite kavos skonio grietinėlės kremą. Pagardinkite juodojo šokolado drožlėmis. Galite skanauti iš karto arba iki patiekimo laikyti šaldytuve (jei dar kurį laiką desertus laikysite šaldytuve, taures uždenkite maistine plėvele arba įdėkite į maišelius, kad kremas neapdžiūtų).
Patarimai:
Iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminsite 10 desertų, jei naudosite 150 ml talpos taures.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital