Sluoksniuotas duonos tortas su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Duonos tortas su maskarpone
Duonos tortas su maskarpone
Duonos tortas su maskarpone
Duonos tortas su maskarpone
Duonos tortas su maskarpone
Autorius apie receptą: Ne tik gardus, bet ir stilingas desertas jūsų šventei. Tortas skaniausias, kai skoniai susibalansuoja, o tam jam reikia naktį praleisti šaldytuve. Galite ruošti 2 arba 3 Ne tik gardus, bet ir stilingas desertas jūsų šventei. Tortas skaniausias, kai skoniai susibalansuoja, o tam jam reikia naktį praleisti šaldytuve. Galite ruošti 2 arba 3 “aukštų”. Jeigu norite 2, naudokite 24 centimetrų skersmens formą, jeigu 3 – 18 centimetrų. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
150 gramų duonos (naudojome rupių miltų visgrūdę, nupjaustyta pluta)
6 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės riešutų (maltų arba migdolų miltų)
1 stiklinė rudojo cukraus
3 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek sviesto
Pertepimui:
200 gramų maskarponės sūrio (arba 35-36% riebumo grietinėlės)
6 šaukštai bruknių džemo (arba serbentų uogienės)
2 šaukštai sirupo (klevų, kokosų arba cukraus pudros)
Papuošimui:
1 sauja bruknių (šaldytų)
50 gramų juodojo šokolado
šiek tiek mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. 24 centrimetrų arba 18 centimetrų skersmens formą ištepame sviestu. Kadangi lakštai itin limpa prie dugno, rekomenduojame dugną taip pat iškloti ir sviestiniu popieriumi.
2.
Jeigu neturite kelių formų, galite naudoti tą pačią kepimo formą kelis kartus.
3.
Duoną sutrupiname, sumalame kuo smulkiau. Riešutus gerai susmulkiname trintuvu. Išmaišome, dedame kepimo miltelius ir kakavą. Vėl išmaišome.
4.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Išplakame 6 trynius su cukrumi, kol masė pabals ir taps puri. Pilame į duonos trupinius. Išplakame baltymus iki standumo ir atsargiai įmaišome į masę.
5.
Paskirstome tešlą vienodai į dvi arba tris dalis (priklausomai nuo to, kokio dydžio formą pasirinksite) ir pilame į kepimo formą. Vienas lakštas turi būti apie 1.5-2.5 centrimetro aukščio ir tolygiai padengti visą dugną.
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Stebėkite kepimą, paviršius turi pradėti skrusti, bet ne degti (turėkite omenyje, kad visos orkaitės kaista kiek skirtingai, todėl kepimo laikas gali pailgėti arba sutrumpėti – stebėkite kepinį).
7.
Išplakame grietinėlę su cukraus pudrą iki standumo. Taip pat galite naudoti maskarponės kremą, kurį reikėtų plakti minutę, įpylus mėgstamo sirupo arba cukraus.
8.
Imame torto padėklą ir dedame pirmajį lakštą (naudokite mažiau patrauklų apačioje). Tepame pusę arba trečdalį kremo, uogienę.
9.
Atsargiai uždedame antrąjį torto “aukštą”. Tepame kremą, dedame uogienės. Pabaigoje uždedame trečiąjį lakštą ir ištepame jį kremu. Puošiame gėlių žiedlapiais, mėta, bruknėm ar tarkuotu šokoladu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital