Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladu
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladu
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladu
Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladu
Autorius apie receptą: Puikus desertas Valentino dienai ar bet kokiai kitai progai, kai norisi per ilgai neužtrukti virtuvėje. Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame Puikus desertas Valentino dienai ar bet kokiai kitai progai, kai norisi per ilgai neužtrukti virtuvėje. Šokoladas ir braškės – tikra Valentino dienos klasika, todėl ir šiame deserte susluoksniavau viename dubenyje lengvai sumaišomo šokoladinio pyrago (braunio) gabalėlius, purų grietinėlės ir maskarponės kremą bei gaivumo suteikiantį braškių padažą. Desertas tikrai skanus, nesudėtingas ir labai romantiškas! Beje, vietoje braškių puikiai tiktų ir avietės. O jei šviežių uogų neturėsite, galima su cukrumi pašildyti ir atvėsinti šaldytas uogas. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Pyragui:
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto (+ šiek tiek formai ištepti)
100 gramų juodojo šokolado (kartaus)
90 gramų cukraus
70 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
1 šaukštelis vanilės pastos (arba vanilės ekstrakto)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų grietinėlė, 36% riebumo
200 gramų maskarponės sūrio
2.5 šaukšto cukraus pudros
1 šaukštas kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis vanilės pastos (arba vanilės ekstrakto)
1 šlakelis citrinų sulčių
Įdarui:
450 gramų braškių (naudojau šviežias, bet tinka ir šaldytos braškės ar kitokios mėgiamos uogos)
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladiniam pyragui (brauniui) paruošti pirmiausia ant garų vonelės ištirpinkite kubeliais supjaustytą sviestą ir smulkintą juodąjį šokoladą. Sudėkite cukrų, druską, vanilę ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite truputį atvėsti.
2.
Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno labai gerai išmaišant plakimo šluotele.
3.
Sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Suverskite į kepimo popieriumi ištiestą ir sviestu pateptą kepimo formą (naudojau 14x18 cm dydžio). Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min. Pyragas iškepa, kai viršus apsitraukia plona plutele. Papildomai galite patikrinti įbesdami medinį pagaliuką – jis gali truputį aplipti minkštais pyrago trupiniais, bet masė neturi būti skysta. Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti.
4.
Maskarponės kremui švelniai sumaišykite šaltą maskarponę ir šaltą grietinėlę. Įmaišykite cukraus pudrą ir vanilės pastą ar ekstraktą, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu mažu greičiu ir stebėkite kremo konsistenciją. Kremas turi tapti tolygus ir tvirtas, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio.
5.
Kremą padalykite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite citrinos sultis. Į kitą įsijokite kakavos miltelius ir tolygiai įmaišykite plakimo šluotele.
6.
Braškes supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su cukrumi bei citrinos sultimis (jei naudojate ne šviežias, o šaldytas, pirmiausia atitirpinkite).
7.
Atvėsusį pyragą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sluoksniuokite desertą stiklinėse. Dėkite pyrago gabalėlius, pirmąjį kremą, braškes, vėl pyrago gabalėlius, antrąjį kremą ir vėl braškes. Viršų apibarstykite pyrago trupiniais ir patiekite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
laura
2023-02-09 01:06
pabandziau, isejo labai gerai, aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital