Sluoksniuota rupių kvietinių miltų duona

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Sluoksniuota rupių kvietinių miltų duona
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g išsijotų rupių kvietinių miltų
100 g baltų miltų
2 šaukštai ištirpinto ghi arba sviesto
150 ml šilto vandens
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abiejų rūšių miltus ir druską suberkite į didelį dubenį ir išmaišykite. Įtrinkite į mišinį ištirpintą ghi arba sviestą: berdami miltus į krūvelę, po truputį pilkite vandenį. Maišykite, kol gausis minkšta ir drėgna tešla. Perdekite tešlą ant lentos ir 6-8 minutes minkykite, kol pasidarys vienalytė ir tvirta. Palikite ją uždengę drėgnu audeklu. Po 30 minučių didelę ketaus keptuvę arba tavą pastatykite ant vidutinės-karštos ugnies. Kol tava kaista, tešlą dar paminkykite, suformuokite 10 vienodo dydžio rutuliukų ir iškočiokite iš jų paplotėlius (ne per daug plonus). Paviršių, ant kurio kočiojate, pabarstykite miltais, kad tešla neliptų. Patepkite kiekvieną paplotėlį tirpintu sviestu ir perlenkite pusiau. Vėl patepkite paviršių ir dar sykį kiekvieną paratha perlenkite per pusę, kad gautųsi trikampiai. Iškočiokite juos į didelius gana plonus trikampius. Dėkite paratha į sausą, iš anksto įkaitintą keptuvę arba tavą. Kepdami stumdykite paratha, kad visi kraštai keptų vienodai. Parathos kepa ilgiau negu čapačiai. Nustatykite tokią ugnį, kad jos nesviltų. Kai abi pusės pasidarys rudai auksinės spalvos, paratha dar kartą apverskite ir šaukšto apačia ištrinkite jos paviršių 1/2 arb. š. ghi (arba sviesto). Tuomet paratha turėtų išsipūsti. Apverskite ją ir patepkite ghi kitą pusę. Paratha iškepusi, kai abi pusės būna rudai auksinės spalvos ir nubertos tamsiomis dėmelėmis. Šitaip iškepkite visas likusias parathas. Jeigu patiekiate parathas ne iš karto, apvyniokite jas audeklu, kad neatvėstų. Tešla ruošiama: 15 min. Laikoma: 30 min. Viena paratha kočiojama ir kepama: apie 8 min.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital