"Šlapia" bezė tortams ir pyragams puošti

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Šlapia bezė
Autorius apie receptą: Ši 'šlapia' bezė man daug lengviau pasigamina negu autentiška beze, kuri plikoma verdančiu sirupu. 'Šlapia' bezė taip vadinama, nes yra plakama inde ant garų. Ši bezė, taip ir Ši 'šlapia' bezė man daug lengviau pasigamina negu autentiška beze, kuri plikoma verdančiu sirupu. 'Šlapia' bezė taip vadinama, nes yra plakama inde ant garų. Ši bezė, taip ir įprastinė bezė, puikiai tinka tortams bei kitiems gardėsiams puošti ar pertepti. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1/4 šaukštelio citrinos rūgšties
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek maistinių dažų (sausų!)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
2.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min. Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį, skonį pasireguliuojame pagal save.
3.
Kada beveik visas kremas apkimba elektrinio plakiklio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar plakame apie 3 – 5 minutes (kremą jau būna sunku nukratyti nuo plakiklio šluotelių, jis turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas turi būti labai standus, apvertus indą neiškristi nei lašelis.
4.
Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, daliname į kiek reikia dalių, įdedame dažus (jeigu sausi dažai, praskiedžiame šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakame. Puošti geriausia vos paruošus kremą, jis būna standesnis. Šiuo beze kremu puošiu, torto prieš tai neaptepusi jokiu kitu kremu, laikosi gerai, nenuslysta.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital