Varškinės pynutės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Varškinės pynutės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
350 gramų miltų (apytikriai, žiūrėti pagal tešlą)
180 gramų varškės
100 mililitrų pieno (+1 šaukšto aptepimui)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
50 mililitrų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Kiaušinio baltymą išmaišyti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę, įmaišyti varškę. Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti gerai minkoma, todėl gali reikėti trupučio daugiau miltų, bet tešla turi išlikti minkšta.
2.
Tešlą padalinti į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar dalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuoti ~ 15 cm ilgio juosteles, kurias supinti į pynutes - kasytes.
3.
Kasytes dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišyti su 1 v. š. pieno ir aptepti bandeles. Pagal skonį pabarstyti cukrumi, migdolais ar kitais riešutais.
4.
Kepti iki 200*C įkaitintoje orkaitėje ~ 20 min. Jei lieka kitai dienai, kad išliktų minkštos, bandeles sudedu į sandarų indą. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2018-01-22 14:14
Recepte truputi per mazai miltu parasyta, nes iseina skysta tesla bandelems formuoti.dar pridejau ant bandeliu cinamono.siaip l skanu ATSAKYTI
Audronė
2018-01-22 19:52
Dalyt, varškė gali būti skirtingo drėgnumo ir pastebių, kad skirtingų rūšių, kartais ner tos pačios rūšie, bet skirtingų gamintojų, miltai skirtingai brinksta. Vienų atrodo įdedi ir trūksta, o kitų gerokai mažiau sueina. Tad visada bandytes darant geriausiai pagal tešlos minkštumą-kietumą žiūrėti, t.y. dėti tiek, kad tešla liktų elastinga, minkšta, bet ir nebūtų lipni. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital