Skanutėliai marinuoti agurkėliai žiemai pagal Iną - traškūs ir skanūs

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Skanutėliai Inos marinuoti agurkai žiemai
Autorius apie receptą: Kitaip agurkų beveik nemarinuoju, nes šie - idealūs. Skanūs be proto, traškūs, tokie saldžiarūgščiai, o pagaminami labai nesudėtingai. Jie tiesiog nuostabūs. Paragavus Kitaip agurkų beveik nemarinuoju, nes šie - idealūs. Skanūs be proto, traškūs, tokie saldžiarūgščiai, o pagaminami labai nesudėtingai. Jie tiesiog nuostabūs. Paragavus abejingų nelieka. Labai rekomenduoju šį receptą. Marinuoti juo irgi patogu, nes galima daryti tik po kelis stiklainius. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
pagal poreikį agurkų (kiek tilps į stiklainius)
pagal poreikį acto 9% (žr. receptą)
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos (paprastos, rupios)
šiek tiek krapų
šiek tiek česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį. Išsiplauname 500 arba 700 mililitrų stiklainius.
2.
Į 500 mililitrų stiklainį beriame: 1 šaukštą (su kaupu) cukraus, 1 šaukštelį (su vos kaupeliu) druskos, 2 šaukštus acto. Į 750 ml stiklainį beriame: 1 šaukštą su kaupu ir 1 nubrauktą šaukštą cukraus, 1 šaukštelį su kaupu druskos, 3 šaukštus acto.
3.
Į kiekvieną stiklainį dedame po pora žirnelių kvepiančių pipirų, šiek tiek krapų ir 1 - 2 skilteles česnako, supjaustytas riekelėmis. Jeigu mėgstate, dar galima įdėti garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį. Į stiklainius pripjaustome agurkų iki pat stiklainių viršaus, dedame talpiai.
4.
Agurkus užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame stiklainius dangteliais, neužsukame, tik pridengiame, ir statome į puodą. Ant puodo dugno būtinai reikia patiesti kokį rankšluostėlį, kad stiklainiai nesutrūktų. Į puodą pripilame šilto vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio ir užkaičiame.
5.
Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 minutes, ištraukiame ir sandariai užsukame dangteliais. Jeigu kažkuriame stiklainyje būtų neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį, kol ištirpsta. Stiklainius apverčiame dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Karolina
2020-07-22 22:51
O ne bus labai saldus? ATSAKYTI
gitana
2020-07-22 18:54
gal kas bandėte pasterizuoti ne puode o elektrinej orkaiteje.jei bandėte tai kokius stiklainius .kiek laiko ir kokioje temperaturoje. ATSAKYTI
kritina
2018-08-21 11:41
Geras receptas:šiek tiek,tą visos šeimininkės žino
ATSAKYTI
Agnė
2018-08-21 14:04
Jei perskaitytumėte receptą, matytumėte, kad visi kiekiai tiksliai surašyti pagal stiklainių dydžius :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital