Autorius apie receptą:
Vos per 10 minučių paruoštas garnyras yra ne tik gardus, bet ir džiugina akį savo ryškia spalva. Spindinčios morkytės dar labiau atskleidžia savo saldumą, todėl labai patiks ir
Vos per 10 minučių paruoštas garnyras yra ne tik gardus, bet ir džiugina akį savo ryškia spalva. Spindinčios morkytės dar labiau atskleidžia savo saldumą, todėl labai patiks ir vaikams. Aš jas ruošiu prie mėsos ir prie žuvies. Kartais morkytes sumaišau su šparaginėm pupelėm arba cukinijos gabaliukais.
(...daugiau)(...mažiau)Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
9 vienetai
morkų
2 šaukštai
sviesto
2 šaukštai
citrinų sulčių
2 šaukštai
petražolių
(smulkintų)
1 šaukštas
cukraus
šiek tiek
druskos
šiek tiek
pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis lazdelėmis, arba griežinėliais – kaip jums labiau patinka.
2.
Įkaitintame puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite morkas. Apliekite puse stiklinės vandens ir apiberkite cukrumi. Uždenkite ir virkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5 -6 minutes.
3.
Atidenkite puodą, apliekite citrinos sultimis ir virkite dar apie 4 minutes kol vanduo išgaruos, o morkos bus minkštos. Pagardinkite druska, pipirais ir apiberkite smulkintomis petražolėmis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"