Skanutėlės bandelės su lašinukais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Skanutėlės bandelės su lašinukais
Skanutėlės bandelės su lašinukais
Skanutėlės bandelės su lašinukais
Autorius apie receptą: Kvapnios, minkštos, gardžios, šviežios bandelės, kas gali būti geriau? Nors bandeles kepiau su sausomis mielėmis, jos tikrai puikiai “išpučia” bandeles ir jos išlieka Kvapnios, minkštos, gardžios, šviežios bandelės, kas gali būti geriau? Nors bandeles kepiau su sausomis mielėmis, jos tikrai puikiai “išpučia” bandeles ir jos išlieka minkštos kelias dienas, kol dingsta nuo stalo. Receptą rekomenduoju visiems bandelių ir gardžių užkandžių mėgėjams. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
500 gramų miltų
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
7 gramai sausų mielių
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
300 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai džiūvėsėlių
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1/3 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
2 žiupsneliai druskos
3 žiupsneliai pipirų
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukšteliai saulėgrąžų aliejaus
Pabarstymui:
1 saujelė sezamo sėklų
1 saujelė linų sėmenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildome iki 35 laipsnių, sumaišome su cukrumi, mielėmis, maišome tol, kol mielės ištirpsta. Indą uždengiame virtuviniu rankšluostėliu, paliekame 15 min. šiltoje vietoje, kad mielės suputotų ir taip aktyvuotųsi.
2.
Į didelį indą supilame miltus, mielių mišinį, įmušame kiaušinį, įdedame druskos ir viską išmaišome iki vientisos masės, minkome tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, tampa minkšta, puri, jei vis dar lips prie rankų – tuomet pamažu dėkite daugiau miltų. Iš tešlos suformuojame rutulį ir dedame į indą, apibarstome miltais, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame kilti 1 h šiltoje vietoje.
3.
Įdarui šoninę ir svogūnus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, pirmiausia apkepame svogūną, kad suminkštėtų, tuomet sudedame šoninę, ir trumpai pakepame - nereikia, kad svogūnas ir šoninė perkeptų, pagardiname pipirais, druska, džiovintomis petražolėmis, česnako milteliais, įdedame džiūvėsėlių ir viską gerai išmaišome, paliekame visiškai atvėsti.
4.
Formuojame bandeles: iš tešlos rutulio atgnybiame gabalą ir plonai iškočiojame, su stikline išspaudžiame skritulius, į kiekvieną skritulį dedame po šaukštelį įdaro, gerai užspaudžiame kraštus, suformuojame rutuliuką. Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popieriaus ir dedame suformuotus rutuliukus sudūrimu žemyn, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje 30 min. Iš viso bus ~36 mažų bandelių.
5.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Bandeles aptepame trynių-aliejaus plakiniu, užbarstome sezamu, linų sėmenimis ir pašauname į orkaitę. Kepame 15 minučių. Pačios skaniausios dar šiltos. Kitą dieną bandelės išlieka minkštos. Puikus užkandis vaišių stalui ar į gamtą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis