Skanusis tortas "Juodasis princas"

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Tortas Juodasis princas
@ Shutterstock
Tortas Juodasis princas
Tortas Juodasis princas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Receptą kažkada seniai radau Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Receptą kažkada seniai radau supermamos forume ir jis visada pasiteisina. Taip, tortas saldus ir skalsus, bet na jis toks ir turi būti - šventiškas, tortiškas, kremiškas ir vertas kiekvieno kąsnelio. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų grietinės
400 gramų cukraus
275 gramai miltų
4 vienetai kiaušinių
75 gramai žemės riešutų (smulkintų)
60 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
170 mililitrų vandens (karšto)
3 šaukšteliai kavos
Papuošimui:
70 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės
1 sauja zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakti su cukrumi, vidutiniu greičiu, kol masė pabals ir apimtis padidės 2-3 kartus. Kakavą sumaišyti su grietine ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Labai atsargiai išmaišyti, kad nesukristų kiaušinių purumas. Suberti ir taip pat atsargiai įmaišyti riešutus.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 26 cm skersmens) ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (iki kol į biskvito vidurį įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla). Iškepusį biskvitą pirmiausia šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Visiškai atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis (jeigu pavyksta, galima pjauti ir į 4, tada sluoksniai bus plonesni).
3.
Kremui kavą užpilti užvirusiu vandeniu. Kai prisitrauks, perkošti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu suplakti iki purumo. Po truputį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir plakti iki vientisos masės. Tuomet, vis plakant, pamažu supilti kavą.
4.
Porą šaukštų kremo atsidėti torto šonams papuošti, o likusį kremą padalinti į tris dalis. Kepimo formą, nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi. Dėti vieną biskvito lakštą, jį sulaistyti stipria juoda arbata, aptepti trečdaliu kremo, dėti kitą biskvitą, sulaistyti, aptepti kremu ir taip susluoksniuoti visus biskvitus. Torto šonus aptepti atsidėtu kremu.
5.
Dėti į šaldytuvą ir palikti tortą pastovėti bent per naktį, kad jis visiškai sustingtų ir skoniai susigertų (stovėdamas ilgiau šis tortas tik skanėja).
6.
Tortas labai skanus ir tiesiog toks, bet jeigu norite, galite kai jau kremas apstings, jį dar papuošti šokolado sluoksniu, kurį pagaminsite taip - pašildyti grietinėlę (bet neužvirinti), nuimti nuo ugnies ir į ją sudėti smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Uždengti ir palikti 5 minutes pastovėti, kad šokoladas ištirptų. Tada išmaišyti, truputį pavėsinti ir šiuo glaistu aptepti torto viršų. Dar galima apibarstyti mažais zefyriukais. Padėti į šaldytuvą porai valandų, kad viršus sustingtų.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Teresė
2018-05-09 21:37
Ar kava labai jaučiasi? Noriu tortą kepti vaikams, šokoladinių tortų mėgėjams. ATSAKYTI
Renata
2018-05-10 09:39
Kava tik kreme, kažkiek skonis jaučiasi :) Jei nenorite kavos skonio visai, kavos galite tiesiog nedėti ir tiek. ATSAKYTI
Sigita
2018-03-29 11:51
ar reikalinga 400 g. cukraus? gasdina toks skaicius. ATSAKYTI
Emilija
2018-03-29 13:50
Originalus receptas tikrai toks - su dauuuug cukraus, bet aš mažinu perpus ir nepasakyčiau, kad skonis nukenčia :) ATSAKYTI
Gabriele
2018-01-18 15:35
Tikrai labai skanus tortas! Musu seimoje vienas megstamiausiu dabar! Gamintas jau kelis kartus! ATSAKYTI
Virginija
2018-03-07 17:14
Kodel man kraštai kieti? ATSAKYTI
Simona
2018-03-07 17:58
Galbūt biskvitą perkepėte? Arba galbūt netolygiai kremu biskvitus aptepėte - mažai ant kraštų papuolė, todėl jų nesudrėkino? ATSAKYTI
Kristina
2018-04-02 11:59
O kodel iskepus biskvita jis toks kietas, mane tas gazdina, kad gali jis nesuminksteti? ATSAKYTI
Simona
2018-04-02 13:36
Gal irgi perkepėte? Biskvitą reikia kepti tiek laiko, iki kol įsmeigus medinį smeigtuką jis būna švarus, neapkibęs. Nes tikslus kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės, vienos kaitresnės ir iškepta greičiau, kitose kepa ilgiau. Aš visada praėjus daugmaž dviem trečdaliam recepte nurodyto kepimo laiko jau imu tikrinti. Bet jeigu atrodo kietokas, tiesiog jį dosniau sulaistykite prieš tepant kremu, visada tas padeda. ATSAKYTI
laima
2017-12-18 18:25
tortas skanus kepiau ,bet kita karta kaip kepsiu nedesiu riesutu zemes,netinka jie ten .nebent su graikinais riesutais pabandyti ,jie geriau tiktu ATSAKYTI
Kornelija
2018-05-03 12:29
Jei bandet su graikiniais riešutais, galit pasakyti, kaip tada išėjo biskvitas? Ta prasme, ar kas pasikeitė? ATSAKYTI
Aistė
2018-05-03 16:04
Skonio reikalas dėl riešutų, man, pvz., labai patinka su žemės riešutais, jei labiau mėgstate graikinius - galima keisti ir jais. ATSAKYTI
Edita
2017-12-18 12:30
Galima tortą pasiruošti dvi tris dienas prieš valgymą? (kai kuriems tortams poros dienų palaikymas tik į naudą, o kaip šito atveju?). Ačiū už receptą, jei ne Kalėdoms, tai kokiai kitai progai būtinai mėginsiu :) ATSAKYTI
Ilona
2017-08-06 22:51
O galima be riesutu? As ju nemegstu ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-07 11:16
Tikrai galima, tiesiog praleiskite juos recepte ir viskas :-) ATSAKYTI
jura
2017-04-07 17:58
na bandysiu ATSAKYTI
Lina
2017-01-28 09:16
Erika, taip, riešutai smulkinti :) Formą naudojau 26 cm skersmens. ATSAKYTI
Vel erika
2017-01-27 12:20
O riesutai smulkinti? ATSAKYTI
Erika
2017-01-27 09:32
Sveiki kokio dydzio skarda naudojote? ATSAKYTI
Danguole
2018-07-13 20:30
Labai skanu su dziovintom spanguolem ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis