Skanusis tortas "Juodasis princas"

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tortas Juodasis princas
@ Shutterstock
Tortas Juodasis princas
Tortas Juodasis princas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Lina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų grietinės
400 gramų cukraus
275 gramai miltų
4 vienetai kiaušinių
75 gramai žemės riešutų (smulkintų)
60 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
170 mililitrų vandens (karšto)
3 šaukšteliai kavos
Papuošimui:
70 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės
1 sauja zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakti su cukrumi, vidutiniu greičiu, kol masė pabals ir apimtis padidės. Kakavą sumaišyti su grietine. Supilti į kiaušinių masę, suberti persijotus miltus, kepimo miltelius. Labai atsargiai išmaišyti, kad nesukristų kiaušinių purumas. Suberti ir taip pat atsargiai įmaišyti riešutus.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Biskvitą visiškai atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
3.
Kremui kavą užpilti užvirusiu vandeniu. Kai prisitrauks, perkošti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Sviestą plakti iki purumo, po truputį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir plakti iki vientisos masės. Tuomet, vis plakant, supilti kavą.
4.
Kepimo formą, nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi. Biskvitus ištepti kremu ir dėti vieną ant kito.
5.
Tortas labai skanus ir tiesiog toks, bet aš jį nusprendžiau dar papuošti šokolado sluoksniu, tad pašildžiau grietinėlę (bet neužvirinti), nuėmiau nuo ugnies ir į ją sudėjau smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Uždengiau ir palikau 5 minutes, kad šokoladas ištirptų. Tada išmaišiau ir šiuo glaistu aptepiau torto viršų. Tada dar apibarsčiau mažais zefyriukais.
6.
Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings (geriausiai per naktį).
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Edita
2017-12-18 12:30
Galima tortą pasiruošti dvi tris dienas prieš valgymą? (kai kuriems tortams poros dienų palaikymas tik į naudą, o kaip šito atveju?). Ačiū už receptą, jei ne Kalėdoms, tai kokiai kitai progai būtinai mėginsiu :) ATSAKYTI
Ilona
2017-08-06 22:51
O galima be riesutu? As ju nemegstu ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-08-07 11:16
Tikrai galima, tiesiog praleiskite juos recepte ir viskas :-) ATSAKYTI
jura
2017-04-07 17:58
na bandysiu ATSAKYTI
Lina
2017-01-28 09:16
Erika, taip, riešutai smulkinti :) Formą naudojau 26 cm skersmens. ATSAKYTI
Vel erika
2017-01-27 12:20
O riesutai smulkinti? ATSAKYTI
Erika
2017-01-27 09:32
Sveiki kokio dydzio skarda naudojote? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis