Skanusis tortas "Juodasis princas"

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Tortas Juodasis princas
@ Shutterstock
Tortas Juodasis princas
Tortas Juodasis princas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Receptą kažkada seniai radau Labai labai skanus šokoladinis tortas su karameliniu pertepimu. Minkštas, drėgnas ir tiesiog tirpsta tiek burnoje, tiek sutirpsta nuo svečių stalo. Receptą kažkada seniai radau supermamos forume ir jis visada pasiteisina. Taip, tortas saldus ir skalsus, bet na jis toks ir turi būti - šventiškas, tortiškas, kremiškas ir vertas kiekvieno kąsnelio. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų grietinės
400 gramų cukraus
275 gramai miltų
4 vienetai kiaušinių
75 gramai žemės riešutų (smulkintų)
60 gramų kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
600 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (kambario temperatūros)
300 gramų sviesto (kambario temperatūros)
170 mililitrų vandens (karšto)
3 šaukšteliai kavos
Papuošimui:
70 gramų šokolado
50 mililitrų grietinėlės
1 sauja zefyrų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius plakti su cukrumi, vidutiniu greičiu, kol masė pabals ir apimtis padidės 2-3 kartus. Kakavą sumaišyti su grietine ir atsargiai įmaišyti į kiaušinių masę. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Labai atsargiai išmaišyti, kad nesukristų kiaušinių purumas. Suberti ir taip pat atsargiai įmaišyti riešutus.
2.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 26 cm skersmens) ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (iki kol į biskvito vidurį įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite švarų, neapsivėlusį tešla). Iškepusį biskvitą pirmiausia šiek tiek atvėsinkite formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Visiškai atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 dalis (jeigu pavyksta, galima pjauti ir į 4, tada sluoksniai bus plonesni).
3.
Kremui kavą užpilti užvirusiu vandeniu. Kai prisitrauks, perkošti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu suplakti iki purumo. Po truputį dėti karamelizuotą kondensuotą pieną ir plakti iki vientisos masės. Tuomet, vis plakant, pamažu supilti kavą.
4.
Porą šaukštų kremo atsidėti torto šonams papuošti, o likusį kremą padalinti į tris dalis. Kepimo formą, nuimamais kraštais iškloti kepimo popieriumi. Dėti vieną biskvito lakštą, jį sulaistyti stipria juoda arbata, aptepti trečdaliu kremo, dėti kitą biskvitą, sulaistyti, aptepti kremu ir taip susluoksniuoti visus biskvitus. Torto šonus aptepti atsidėtu kremu.
5.
Dėti į šaldytuvą ir palikti tortą pastovėti bent per naktį, kad jis visiškai sustingtų ir skoniai susigertų (stovėdamas ilgiau šis tortas tik skanėja).
6.
Tortas labai skanus ir tiesiog toks, bet jeigu norite, galite kai jau kremas apstings, jį dar papuošti šokolado sluoksniu, kurį pagaminsite taip - pašildyti grietinėlę (bet neužvirinti), nuimti nuo ugnies ir į ją sudėti smulkiais gabaliukais sulaužytą šokoladą. Uždengti ir palikti 5 minutes pastovėti, kad šokoladas ištirptų. Tada išmaišyti, truputį pavėsinti ir šiuo glaistu aptepti torto viršų. Dar galima apibarstyti mažais zefyriukais. Padėti į šaldytuvą porai valandų, kad viršus sustingtų.
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (32)
Irina
2021-04-10 18:29
Nesigavo kremas isai pasidare skystas kaip vanduo su gabaliukais.
ATSAKYTI
Dovilė
2021-04-11 21:15
Panašu, kad sviestas arba kondensuotas pienas buvo per šalti. Idealu juos abu palaikyti bent 5-6 valandas toje pačioje kambario temperatūroje. Arba patalpa galėjo būti šalta.

Išgelbėti tokį kremą nesudėtinga - jei plakant imat pastebėti, kad sušokinėja į gabaliukus, dubenį su kremu trumpam uždėkite virš garų vonelės (labai neilgam, 5-7 s). Tada vėl paplakite. Jei dar sušoka, vėl trumpam uždėkite virš garų vonelės.

Čia tas pats principas kaip darant kąstinį :-) ATSAKYTI
Neringa
2021-03-28 13:28
Vakar kepiau dukrytes gimtadienui, tik as nedejau riesutu ir nepyliau kavos. Visi sake lb lb skanus ATSAKYTI
Beata
2020-12-29 23:31
Šiek tiek keistas receptas, nes:
1. Jei tortas su kavos skoniu, tai logiškai mastant ir sulaistyti reiktų kava, o ne arbata
2. Torto šonai dažniausiai aptepami tortą jau palaikius šaldytuve, o ne iškart
Bet tikrai bandysiu šį receptą, ačiū! ATSAKYTI
Aida
2021-01-16 22:30
Sutinku... Kremas įpylus kavą gavosi gan keistos konsistencijos ir nelimpantis. Jei kepčiau dar kartą, į kremą nepilčiau kavos, o sulaistyčiau patį biskvitą... :) ATSAKYTI
Irma
2020-11-08 16:41
Kremo produktai buvo kamario temp.kodel ypylus kava man krema lyg sutrauke negražus gavos. ATSAKYTI
Ingrida
2020-11-09 10:00
O kava irgi? Reikėtų plakti elektriniu mikseriu, turėtų susijungt viskas :) ATSAKYTI
2020-07-21 21:04
Tikrai puikus tortas, tik kiek per daug kavos įpyliau ir vos per skystas kremas buvo, valgėm kelias dienas. Cukraus biskvite mažinau, dėjau tik 300g ir pilnai užteko, nes kremas saldus ATSAKYTI
Edita
2020-04-25 10:33
Kepiau šį tortą ir tikrai labai patiko. Skonis labai geras. vaikai dabar praso tik sito torto. ATSAKYTI
Virginija
2020-04-17 04:22
Ačiū už recepta,puikiai pavyko ir,žinoma,patiko! ATSAKYTI
Karolina
2019-10-02 13:15
Kepiau šį tortą ir tikrai labai patiko. Skonis labai geras. Prieš ragaudama palikau dvi dienas stingimui. ATSAKYTI
Roberta
2019-08-06 08:09
Kepiau du kartus, abu kartus buvo labai skanu, tik kad sluoksniai nesigavo ATSAKYTI
Teresė
2018-05-09 21:37
Ar kava labai jaučiasi? Noriu tortą kepti vaikams, šokoladinių tortų mėgėjams. ATSAKYTI
Renata
2018-05-10 09:39
Kava tik kreme, kažkiek skonis jaučiasi :) Jei nenorite kavos skonio visai, kavos galite tiesiog nedėti ir tiek. ATSAKYTI
Sigita
2018-03-29 11:51
ar reikalinga 400 g. cukraus? gasdina toks skaicius. ATSAKYTI
Emilija
2018-03-29 13:50
Originalus receptas tikrai toks - su dauuuug cukraus, bet aš mažinu perpus ir nepasakyčiau, kad skonis nukenčia :) ATSAKYTI
Gabriele
2018-01-18 15:35
Tikrai labai skanus tortas! Musu seimoje vienas megstamiausiu dabar! Gamintas jau kelis kartus! ATSAKYTI
Virginija
2018-03-07 17:14
Kodel man kraštai kieti? ATSAKYTI
Simona
2018-03-07 17:58
Galbūt biskvitą perkepėte? Arba galbūt netolygiai kremu biskvitus aptepėte - mažai ant kraštų papuolė, todėl jų nesudrėkino? ATSAKYTI
Kristina
2018-04-02 11:59
O kodel iskepus biskvita jis toks kietas, mane tas gazdina, kad gali jis nesuminksteti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital