Skanusis šimtalapis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Šimtalapis
Šimtalapis
Šimtalapis
Šimtalapis
Autorius apie receptą: Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu! Kaupiausi kaupiausi ir susikaupiau išmėgint šį nerealų dalykėlį. Lyg ir kažkas pavyko. Bent jau buvo labai skanu! Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų miltų (ar šiek tiek daugiau)
140 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
25 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis cukraus
Įdarui:
300 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
3/4 stiklinės aguonų (nuplikytų ir permalų)
1 sauja razinų
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mieles ištrinam su šaukšteliu cukraus ir supilam į šiltą pieną, palaukiam kol suputos. Miltus išsijojam į dubenį, dedam suplaktus kiaušinius ir pieną su mielėm, suminkom tešlą. Tešlą reikia minkyti 30 min. Tada padalinam ją į 5 dalis, suvoliojam rutuliukus, aptepam aliejum ir padedam kad pakiltų dvigubai.
2.
Pakilus imam vieną, plonai iškočiojam, o po to tampom, kol tešla tampa permatoma. Patariama tampyti ant audinio, bet man neprireikė. Lengviausiai tešla tempėsi nuleidus žemyn nuo stalo ir viena ranka prilaikant. Ištampytą tešlą klojam ant miltuoto stalo, gausiai tepam ištirpintu sviestu ( jo turi užtekti visiem 5 tešlos lapam) ir barstom cukrum. Tą patį kartojam su visais rutuliukais, tik klojam jau antrą ant pirmo ir t.t.
3.
Ant uždėto paskutinio lapo, aptepto sviestu ir apibarstyto cukrum, dedam aguonas ir razinas ir stipriai susukam į volelį, kraštus užspaudžiam. Visur patariama, iškočiojus, tešlą apipjauti, nes lieka storesni krašteliai, neišsitampo, bet aš palikau. Volelį sulenkiam kaip pasagą ir dedam į apvalią kepimo formą išklotą kepimo popierium, aptepam sviestu. Geriau, jei forma bus su neišimamu dugnu, o jei su išimamu, tai reikia kloti kelis sluoksnius kepimo popieriaus, nes kepant pradės bėgti sviestas.
4.
Taip paruoštą šimtalapį šaunam į iki 240"C įkaitintą orkaitę 10 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 180 C laipsnių ir kepam apie valandą. Kepant iš šimtalapio pradeda tekėti sviestas su ištirpusiu cukrum, ši masė po truputį karamelizuojasi. Praėjus pusei kepimo laiko, šimtalapį vis palaistome susidariusia karamele. Taip po truputį karamelė visa susigeria.
5.
Iškepusį šimtalapį ataušiname formoje. Atvėsusį išimame ir gausiai apiberiame miltiniu cukrumi.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Ilona
2021-11-21 17:10
Kas galėjo nutikti ( kokią klaidą galėjau padaryti?) , kad viską darant pagal raidę, gavosi tobulas mielinis(kaip bulka) pyragas su aguonų įdaru. Nesigavo atskirų sluoksnių kaip šimtalapyje. ATSAKYTI
Egle
2019-04-13 22:17
Sako, kad savaite skanus, tik ivyniot i plevele reikia. O ir i saldikli deda. ATSAKYTI
Indrė
2019-04-17 22:41
Ačiū už atsakymą:) ATSAKYTI
Kita Indrė :)
2021-01-21 15:58
Į šaldiklį?... Gal į šaldytuvą? :) ATSAKYTI
Jurgita
2018-02-23 21:44
Jei nebūčiau kepus tai atrodytų, kad viskas kaip sviestu patepta einasi. Deja, ne taip lengva kaip aš sakau - krūva bliūdų ir pusė dienos darbo ATSAKYTI
Asta Avd
2019-04-04 11:23
man jau vien perskaičius receptą matosi kad visą dieną man tektų paskirti :D ATSAKYTI
Rimantė
2019-04-04 13:07
Na taip, Šimtalapį iškepti tikrai darbo yra :) Bet rezultatas tą atperka! ATSAKYTI
Indrė
2019-04-11 08:36
Kiek laiko jis išlieka šviežias?:) Jeigu tam paskirčiau trečiadienį ar sekmadienį jis dar skanus bus? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital