Skanusis pyragas "Obuoliai sniege" su grietinės užpilu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Pyragas "Obuoliai sniege"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų miltų
150 gramų sviesto
110 gramų grietinės
1 šaukštelis sodos
Įdarui:
500 gramų obuolių (nuluptų ir be sėklų)
250 gramų cukraus (arba pagal skonį)
200 gramų grietinės
3 šaukštai miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek cinamono
šiek tiek vandens (verdančio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 4-5 minutes pastovėti, jog truputį suminkštėtų. Tada nusunkti.
2.
Grietinę gerai sumaišyti su soda, jog soda nusigensintų. Į miltus sudėti grietinę, supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir užminkyti tešlą. Dėti į šaldytuvą 30 minučių, jog sutvirtėtų.
3.
Kremui į grietinę įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir išmaišyti. Suberti miltus ir vėl maišyti iki vientisos masės.
4.
Iš šaldytuvo išėmus tešlą iš jos iškočioti apvalų lakštą. Jį dėti į kepimo formą su nuimamai kraštais, o suformuojant gana aukštą bortelį.
5.
Ant tešlos sudėti obuolius, pabarstyti cinamonu ir užpilti grietininį kremą. Tešlos kraštelius užlenki šiek tiek į vidų, jog tarsi "apgaubtų" įdarą.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
7.
Iškepusiam pyragui leisti visiškai atvėsti, kad įdaras sutvirtėtų. Galima per naktį palaikyti šaldytuve, tada bus dar skaniau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Edita
2018-08-26 19:14
Nuostabus pyragas, aciu Loretai uz dar viena skania ideja ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital