Skanusis medaus tortas pagal Andželiką

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Skanusis medaus tortas pagal Andželiką
Autorius apie receptą: Torto receptų internete yra daug, aš padariau pagal save. Kai ką pakeičiau, kai ko pridėjau ir gavosi super. Bent jau namiškiai ir svečiai gyrė. Torto lakštams naudojau 20 Torto receptų internete yra daug, aš padariau pagal save. Kai ką pakeičiau, kai ko pridėjau ir gavosi super. Bent jau namiškiai ir svečiai gyrė. Torto lakštams naudojau 20 centrimetrų skersmens formą. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
300 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
70 gramų medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių (be kaupo)
Kremui:
600 gramų grietinės (24% riebumo)
250 gramų kreminės varškės (be priedų)
50 gramų riešutų (smulkintų)
16 gramų grietinėlės standiklio
šiek tiek vanilės esencijos (pagal skonį)
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
Sulaistymui:
4 šaukštai vandens
2 šaukšteliai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukrų išplakti su kiaušiniais iki purios masės, medų ištirpinti su sviestu garų vonelėje, įberti kepimo miltelius, gerai išmaišyti, nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti. Į kiaušinius įmaišyti atvėsusį medų su sviestu, suberti miltus ir išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, bet jos kočioti nereikės.
2.
Torto formą iškloti kepimo popieriumi, dėti 2 šaukštus tešlos, ją tolygiai paskirstyti. Kad skirstyti būtų lengviau, šaukštą sutepti aliejumi. Kepti 170 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 7 - 10 minučių, kol gražiai paruduos. Iškeps 6 normalūs lakštai ir vienas mažesnis trupiniams.
3.
Kremui varškę, grietinę, cukrų ir vanilę išplakti su standinimo milteliais iki purios masės.
4.
Lakštus sulaistyti vandeniu su medumi. Dėti kremo ant kiekvieno lakšto, išlyginti, pabarstyti riešutais. Viršų ir šonus taip pat aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais. 2 valandas palikti kambario temperatūroje, po to dėti į šaldytuvą per naktį arba ilgiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Odeta
2023-05-16 17:02
Kepiau šeimai, viskas pavyko, davė 10 balų :) ATSAKYTI
Gytė
2019-03-03 16:02
Kokio dydžio forma? Ačiū ATSAKYTI
Jurate
2017-05-06 09:29
Vis kitoki medaus torto recepta isbandau. Sita issisaugojau, labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital