Skanusis grikių apkepas su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 66)
Grikių apkepas su vištiena ir sūriu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir lengvai pagaminamas apkepas, ypač jeigu grikius išsivirsite iš anksto. Paprastai jam naudoju stipresnio skonio sūrį, pvz. čedarį arba kietąjį sūrį (Džiugą Labai skanus ir lengvai pagaminamas apkepas, ypač jeigu grikius išsivirsite iš anksto. Paprastai jam naudoju stipresnio skonio sūrį, pvz. čedarį arba kietąjį sūrį (Džiugą ar kitą panašų) perpus maišau su fermentiniu sūriu. Bet galima dėti ir tiesiog fermentinį sūrį, tik tada įdėkite šiek tiek daugiau prieskonių, jog apkepas būtų stipresnio skonio. Įdėją šiam apkepui užmačiau pas Viktoriją ir su nedidelėmis improvizacijomis ji pas mus namie labai prigijo. (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų vištienos (virtos, keptos arba rūkytos)
200 gramų grikių
200 gramų grietinėlės (arba grietinės)
200 gramų sūrio
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai morkų
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grikius biriai išverdu šiek tiek pasūdytame vandenyje ir atvėsinu.
2.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudedu per stambią tarką sutarkuotas morkas, kapotą česnaką ir dar porą minučių pakepinu.
3.
Pakepintas daržoves dubenyje sumaišau su atvėsusiais grikiais. Ten pat sudedu smulkiai supjaustytą virtą arba keptą (tinka ir rūkyta) vištieną, pilu grietinėlę, įmušu kiaušinius, per smulkią tarką įtarkuoju bulvę ir gerai išmaišau.
4.
Sūrį smulkiai sutarkuoju. Trečdalį atsidedu apkepo viršui, o likusį sūrį įmaišau į grikių masę. Pagal skonį pagardinu druska ir pipirais, įberiu dar šiek tiek mėsgtamų prieskonių paukštienai. Viską gerai išmaišau ir dedu į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo formą.
5.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada užbarstau likusį tarkuotą sūrį ir dar keletą minučių pakepu, kol sūris gražiai išsilydo. Ištraukus leidžiu keletą minučių atvėsti, apkepui truputį sutvirtėti.
Patarimai:
Grikius galima išsivirti ir iš anksto. Grikius aš verdu arba maišeliuose (tada pagal instrukciją ant pakelio darau), arba užpilu dvigubu kiekiu vandens, įberiu druskos, užvirinu, o tada uždengiu puodą sandariu dangčiu, ugnį sumažinu iki minimalios ir verdu apie 15 minučių. Tada išjungiu ir leidžiu grikiams pastovėti dar apie 15-20 minučių (galima ir ilgiau) neatidengdama puodo.
Skaniausias šis apkepas bus su riebesne grietinėle, bet galime dėti ir liesą.
Jeigu norisi sveikiau, į apkepo vidų vietoje sūrio dėkite pakelį varškės, o sūrį naudokite tik apkepo viršui. Tik tokiu atveju dėkite daugiau prieskonių.
Daržoves apkepui irgi galite varijuoti savo nuožiūra, pvz įpjaustyti paprikų, moliūgo, baklažanų ar kt.
Vietoje vištienos tinka ir kita mėgiama mėsa arba apkeptas faršas
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Vijoleta
2021-09-15 17:29
Labai labai patiko,ir bulvė visai tiko, ačiū. ATSAKYTI
Vik
2021-09-09 10:31
Ar galima nedėti bulvės? ATSAKYTI
Angelė
2021-09-09 13:50
Galima, o jei norisi, galima ir kita daržove pakeisti ar papildomai pagardinti :) ATSAKYTI
Stasys
2021-04-24 10:56
Labas....na tik maza pastaba mano manymu bulves tam receptui , tai perdaug , o visa kita puiku ATSAKYTI
Vik
2020-12-16 13:59
o galima nedet bulves? ATSAKYTI
vik
2020-12-16 14:02
? ATSAKYTI
Jurgita
2020-11-11 18:08
Skanu. Instrukcijos bei papildomos pastabos gaminimui labai geros! ATSAKYTI
Laima
2018-04-26 10:26
Geras ATSAKYTI
Gintaute
2018-04-26 10:28
Patinka ir man ATSAKYTI
Nijolė
2017-11-27 16:06
Išbandytas ir tikrai labai geras receptas, skanu ir sotu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital