Skanusis grikių apkepas su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Grikių apkepas su vištiena ir sūriu
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus ir lengvai pagaminamas apkepas, ypač jeigu grikius išsivirsite iš anksto. Paprastai jam naudoju stipresnio skonio sūrį, pvz. čedarį arba kietąjį sūrį (Džiugą Labai skanus ir lengvai pagaminamas apkepas, ypač jeigu grikius išsivirsite iš anksto. Paprastai jam naudoju stipresnio skonio sūrį, pvz. čedarį arba kietąjį sūrį (Džiugą ar kitą panašų) perpus maišau su fermentiniu sūriu. Bet galima dėti ir tiesiog fermentinį sūrį, tik tada įdėkite šiek tiek daugiau prieskonių, jog apkepas būtų stipresnio skonio. Įdėją šiam apkepui užmačiau pas Viktoriją ir su nedidelėmis improvizacijomis ji pas mus namie labai prigijo. (...daugiau) Diana
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų vištienos (virtos, keptos arba rūkytos)
200 gramų grikių
200 mililitrų grietinėlės
200 gramų sūrio
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai morkų
1 vienetas bulvių
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
šiek tiek prieskonių paukštienai
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Grikius biriai išverdu šiek tiek pasūdytame vandenyje ir atvėsinu. Grikius verdu arba maišeliuose, arba užpilu dvigubu kiekiu vandens, įberiu druskos, užvirinu, o tada uždengiu puodą sandariu dangčiu, ugnį sumažinu iki minimalios ir verdu apie 15 minučių. Tada išjungiu ir leidžiu grikiams pastovėti dar apie 15-20 minučių (galima ir ilgiau) neatidengdama puodo. Grikius galima išsivirti ir iš anksto.
2.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną iki gražiai auksinės spalvos. Sudedu per stambią tarką sutarkuotas morkas, kapotą česnaką ir dar porą minučių pakepinu.
3.
Pakepintas daržoves dubenyje sumaišau su atvėsusiais grikiais. Ten pat sudedu smulkiai supjaustytą virtą arba keptą (tinka ir rūkyta) vištieną, pilu grietinėlę, įmušu kiaušinius, per smulkią tarką įtarkuoju bulvę ir gerai išmaišau.
4.
Sūrį smulkiai sutarkuoju. Trečdalį atsidedu apkepo viršui, o likusį sūrį įmaišau į grikių masę. Pagal skonį pagardinu druska ir pipirais, įberiu dar šiek tiek mėsgtamų prieskonių paukštienai. Viską gerai išmaišau ir dedu į sviestu arba aliejumi pateptą kepimo formą.
5.
Kepu iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada užbarstau likusį tarkuotą sūrį ir dar keletą minučių pakepu, kol sūris gražiai išsilydo. Ištraukus leidžiu keletą minučių atvėsti, apkepui truputį sutvirtėti.
6.
P.S.
- skaniausias šis apkepas bus su riebesne grietinėle, bet galime dėti ir liesą
- jeigu norisi sveikiau, į apkepo vidų vietoje sūrio dėkite pakelį varškės, o sūrį naudokite tik apkepo viršui. Tik tokiu atveju dėkite daugiau prieskonių
- daržoves apkepui irgi galite varijuoti savo nuožiūra, pvz įpjaustyti paprikų, moliūgo, baklažanų ar kt.
- vietoje vištienos tinka ir kita mėgiama mėsa arba apkeptas faršas
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Nijolė
2017-11-27 16:06
Išbandytas ir tikrai labai geras receptas, skanu ir sotu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis