Skanusis Daivos medaus tortas su jogurtiniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Medaus tortas su jogurtiniu kremu
Autorius apie receptą: Šiandien noriu pasiūlyti savo pačios gimtadieniui keptą tortą. Pagal šį receptą pavyko drėgnas, su labai malonia rūgštele. Šiandien noriu pasiūlyti savo pačios gimtadieniui keptą tortą. Pagal šį receptą pavyko drėgnas, su labai malonia rūgštele. Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
440 gramų kvietinių miltų
260 gramų rudojo cukraus
4 vienetai kiaušinių (didelių arba 5 mažesnių)
130 gramų skysto medaus
75 gramai sviesto
13 gramų kepimo miltelių
2.5 gramo prieskonių meduoliams
Kremui:
750 gramų jogurto, natūralaus
400 gramų grietinės, 30% riebumo
6 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštelis citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sudėk į puodą sviestą supjaustytą gabaliukais ir supilk medų. Viską kaitink, kol sviestas visai ištirps. Atskirame dubenyje išplak kiaušinius su ruduoju cukrumi ir, nuolatos maišydama, supilk į sviesto ir medaus mišinį. Puodą su skysta tešla kaitink karšto vandens vonelėje (dideliame puode užkaisk vandenį ir į jį įstatyk puodą su tešla. Vanduo turi kunkuliuoti, tad atsargiai, nenusidegink). Kaitink apie 10 - 15 minučių nuolatos maišydama (-as). Nukelk nuo garų vonelės.
2.
Dabar beliko po truputį įmaišyti likusius birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius ir prieskonius meduoliams. Tešla būna tiršta ir klampi. Paruoštą torto tešlą uždenk maistine plėvele ir palik atvėsti ir išbrinkti - mažiausiai 1 valandą arba palik per naktį šaldytuve.
3.
Tešlą kočiojau tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų: dėk vieną popieriaus lakštą ant didelės medinės lentos. Tada užkrėsk 1,5 - 2 šaukštus tešlos, uždenk kitu kepimo popieriaus lakštu ir iškočiok ploną lakštą. Taip pasiruošk 7- 12 lakštų. Skaičius priklausys nuo jų skersmens. Galima daryti iš 7 didelių lakštų, o galima - iš 10 mažesnių. Kad visi torto lakštai būtų vienodo dydžio, tešlą iškočiok ir paskui pažymėk apskritimą lėkšte. Kai iškeps, atliekami krašteliai labai gražiai nusilauš. Prisegu kelias nuotraukas, kad būtų aiškiau, kaip darau.
4.
Iškočiotus lakštus (aš pasiruošiu iš karto kelis) dėk ant kepimo skardos ir kepk iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, karštis iš viršaus ir apačios. Kepk apie 3-5 minutes. Kepimo laikas labai priklausys kaip plonai iškočiojai, tad nuolatos stebėk, kad nesudegintum. Kepa tikrai labai greitai. Torto lakštus palik atvėsti nenuėmusi popieriaus. Jei tavo torto biskvitai ne vienodos formos, apipjaustyk juos (arba pasinaudok mano patarimu, kaip lengvai ir greitai padaryti visus lakštus vienodo dydžio dar prieš kepant). Biskvito likučius palik. Bus naudojami torto papuošimui.
5.
Kremui į didelį dubenį sudėk jogurtą su grietine, suberk cukraus pudrą ir citrinos rūgšties miltelius. Viską gerai suplak elektriniu maišytuvu. Paragauk ar netrūksta rūgštelės ar saldumo. Jei ko trūksta įdėk dar ir vėl išmaišyk. Geriau, kad kremas būtų rūgštesnis, nes biskvitai ir taip jau saldūs.
6.
Dėk vieną lakštą ant kepimo popieriaus lapo (aš pasilieku vieną panaudotą nuo kepimo). Ant jo pilk po 1,5 ar 2 samtukus kremo. Paskirstyk maždaug tolygiai po visą paviršių. Ant viršaus dėk kitą lakštą ir vėl kremo. Taip sluoksniuok. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, bet mažiau nei pertepimuose. Peiliu ar mentele patepk torto šonus.
7.
Beliko tik papuošti: sutrupink ar sutarkuok torto lakšto likučius. Sieteliu užbarstyk tolygiai torto paviršių. Jei nori, gali ir šonus aplipdyti. Jei puoši cukraus pudra, patariu tai daryti prieš patiekiant, nes dėl torto drėgmės ji ištirps ir nieko nesimatys.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital