Traškūs kūčiukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 41)
Kūčiukai
Kūčiukai
Kūčiukai
Autorius apie receptą: Šie kūčiukai man patys skaniausi, kepu juos jau daug metu ir kepsiu dar daugiau, nes mano šeima neįsivaizduotų be jų žiemos švenčių. Pabandykite, galbūt tiks ir jūsų skoniui Šie kūčiukai man patys skaniausi, kepu juos jau daug metu ir kepsiu dar daugiau, nes mano šeima neįsivaizduotų be jų žiemos švenčių. Pabandykite, galbūt tiks ir jūsų skoniui bei vaikystės prisiminimams. (...daugiau) Dovilė
Redakcijos nuomonė: Tikrai labai skanūs kūčiukai. Jie yra iš traškesniųjų, bet jeigu juos darysite stambesnius ir kepsite aukštesnėje temperatūroje (ne 180 laipsnių, o 200 laipsnių) bei Tikrai labai skanūs kūčiukai. Jie yra iš traškesniųjų, bet jeigu juos darysite stambesnius ir kepsite aukštesnėje temperatūroje (ne 180 laipsnių, o 200 laipsnių) bei kepsite šiek tiek trumpiau negu kad recepte parašyta (iki lengvai nusidažys aukso spalva), kūčiukai bus minkštesni.

O jeigu norite jų kaip įmanoma traškesnių, tešlą kočiokite plonai (daugmaž mažojo piršto storio ar net plonesniais voleliais), nes kūčiukai kepdami smarkiai išsipučia, tad plonas iškočiojimas padeda išgauti tą tobulą traškumą.

Cukraus kiekį irgi galite keisti savo nuožiūra. Jeigu mėgstate labai nesaldžius kūčiukus, galite cukraus pamažinti. Nors šie kūčiukai tikrai nėra labai saldūs ir, jeigu esate pripratę prie pirktinių kūčiukų, cukraus gali norėtis įdėti ir dar daugiau.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
450 gramų miltų (aukščiausios rūšies, ne ekstra ar karališkų)
250 mililitrų vandens (šilto)
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
15 gramų šlapių mielių (arba 6 g sausų, žr. patarimus)
4 šaukštai aguonų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šakute mieles ištrinkite su cukrumi ir dalimi (kokiais 50 ml) šilto vandens ir palikite pastovėti keletą minučių, kol truputį suputos.
2.
Miltus persijokite. Į mielių mišinį berkite pusę persijotų miltų, supilkite likusį šiltą vandenį ir užmaišykite tešlą. Dubenį su tešla pridenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Man tai paprastai užtrunka apie valandą.
3.
Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, druską ir aguonas, supilkite aliejų. Tešlą gerai išminkykite. Ji turėtų būti minkštą, elastinga, gali būti truputį lipni. Jei atrodo per lipni, įberkite dar miltų, o jei per kieta - įpilkite dar šiek tiek šilto vandens.
4.
Tešlą suspauskite į kamuolį, jo paviršių patepkite trupučiu aliejaus, indą uždenkite rankluoščiu. Apie 1-1.5 valandos palaikykite šiltai, kol tešla pakils.
5.
Iš tešlos formuokite ne storesnius negu piršto storio volelius, juos pjaustykite ir dėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, palikdami erdvius tarpus, nes kepdami kūčiukai gana smarkiai pučiasi.
6.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol kūčiukai gražiai pagels.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Rita
2021-12-19 23:15
Ačiū už puikų receptą ATSAKYTI
Ieva
2020-11-24 18:16
Ką tik išsikepėm, gavosi labai skanūs!!! ATSAKYTI
Kristina
2019-12-08 20:36
Tiesiog superiniai ! ATSAKYTI
Gintaute
2016-12-19 12:53
Labai skanus kuciukai gavosi. Man patinka, kai nelabai kieti, tai pagal patarima kepiau biski didesnius ir aukstesneje temperaturoje neilgai. Puikus buvo, kepsiu pries Kucias dar, nes visus jau suvalgem, ka iskepiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital