Skanūs naminiai kūčiukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Kūčiukai
Kūčiukai
Kūčiukai
Autorius apie receptą: Šie kūčiukai man patys skaniausi, kepu juos jau daug metu ir kepsiu dar daugiau, nes mano šeima neįsivaizduotų be jų žiemos švenčių. Pabandykite, galbūt tiks ir jūsų skoniui Šie kūčiukai man patys skaniausi, kepu juos jau daug metu ir kepsiu dar daugiau, nes mano šeima neįsivaizduotų be jų žiemos švenčių. Pabandykite, galbūt tiks ir jūsų skoniui bei vaikystės prisiminimams. (...daugiau) Dovilė
Redakcijos nuomonė: Tikrai labai skanūs kūčiukai. Jie yra iš traškesniųjų, bet jeigu juos darysite stambesnius ir kepsite aukštesnėje temperatūroje (ne 180 laipsnių, o 200 laipsnių) bei Tikrai labai skanūs kūčiukai. Jie yra iš traškesniųjų, bet jeigu juos darysite stambesnius ir kepsite aukštesnėje temperatūroje (ne 180 laipsnių, o 200 laipsnių) bei kepsite šiek tiek trumpiau negu kad recepte parašyta (iki lengvai nusidažys aukso spalva), kūčiukai bus minkštesni.

O jeigu norite jų kaip įmanoma traškesnių, tešlą kočiokite plonai (daugmaž mažojo piršto storio ar net plonesniais voleliais), nes kūčiukai kepdami smarkiai išsipučia, tad plonas iškočiojimas padeda išgauti tą tobulą traškumą.

Cukraus kiekį irgi galite keisti savo nuožiūra. Jeigu mėgstate labai nesaldžius kūčiukus, galite cukraus pamažinti. Nors šie kūčiukai tikrai nėra labai saldūs ir, jeigu esate pripratę prie pirktinių kūčiukų, cukraus gali norėtis įdėti ir dar daugiau.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
450 gramų miltų
180 mililitrų vandens (šilto)
80 gramų cukraus (arba pagal skonį)
10 gramų šlapių mielių
5 šaukštai aguonų
2 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šakute mieles ištrinkite su cukrumi ir dalimi (kokiais 50 ml) šilto vandens ir palikite pastovėti keletą minučių, kol truputį suputos.
2.
Miltus persijokite. Į mielių mišinį berkite pusę persijotų miltų, supilkite likusį šiltą vandenį ir užmaišykite tešlą. Dubenį su tešla pridenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Man tai paprastai užtrunka apie pusvalandį.
3.
Į pakilusią tešlą suberkite likusius miltus, druską ir aguonas, supilkite aliejų. Tešlą gerai išminkykite. Švarų indą ištepkite aliejumi, į jį dėkite tešlą ir uždenkite rankluoščiu. Apie 1 valandą palaikykite šiltai, kol tešla pakils.
4.
Iš tešlos formuokite ne storesnius negu piršto storio volelius, juos pjaustykite ir dėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, palikdami erdvius tarpus, nes kepdami kūčiukai gana smarkiai pučiasi.
5.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 minučių, kol kūčiukai gražiai pagels.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gintaute
2016-12-19 12:53
Labai skanus kuciukai gavosi. Man patinka, kai nelabai kieti, tai pagal patarima kepiau biski didesnius ir aukstesneje temperaturoje neilgai. Puikus buvo, kepsiu pries Kucias dar, nes visus jau suvalgem, ka iskepiau :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis