Autorius apie receptą:
Ir po kelių kepimų galiu drąsiai skirti pirmą vietą naujokams, nes jie turi malonios rūgštelės, labiau porėti ir žymiai skalsesni. O kadangi jau ne kartą gyriausi, kad mano
Ir po kelių kepimų galiu drąsiai skirti pirmą vietą naujokams, nes jie turi malonios rūgštelės, labiau porėti ir žymiai skalsesni. O kadangi jau ne kartą gyriausi, kad mano namuose viskas rūgsta labai greitai, kepiau duoneles, raugindama visą masę, gal tame ir slypi paslaptis, kodėl jie tokie minkšti ir porėti.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 stiklinės
ruginių miltų
3 stiklinės
vandens
(drungno)
0.5 stiklinės
lukštentų saulėgrąžų
0.5 stiklinės
moliūgų sėklų
0.5 stiklinės
sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visus produktus matuoju ta pačia stikline, vienai kepimo skardai reikia: 4 st ruginių miltų, 3 st drungno vandens, 0,5 st saulėgrąžų branduolių, 0,5 st moliūgų sėklų, 0,5 st sezamo sėklų.
2.
Miltus ir vandenį pilu į gilesnį indai, sumaišau ir palieku šiltoje vietoje. Pradžioje masė gali pasirodyti tirštoka, bet rūgstant ji skystės. Kasdien kelis kartus mediniu šaukštu pamaišau, ir kai jau pamatu besiformuojančius burbulus, imuosi kepimo.
3.
Į tešlą įmaišau sėklas, druskos nė nededu, bet jei jums norisi sūrumo - įberkite šaukštelį. Sėklas taip pat galite dėti pagal savo nuožiūrą, svarbu, kad jų būtų daug.
4.
Tešla gaunasi skystoka, taip ir turi būti. Skardą iškloju silikoniniu kilimėliu (galima naudoti ir kepimo popierių), supilu tešlą ir formą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 150 C, kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu apie valandą, per šį laiką susiformuoja plutelė. Tuomet skardą ištraukiu ant darbastalio, palaukiu, kol truputį atvės ir aštriu peiliu supjaustau norimo dydžio stačiakampiais. Skardą grąžinu į orkaitę, temperatūrą padidinu iki 180 C ir kepu dar apie 15 – 20 minučių.
5.
Iškepusius duoniukus atvėsinu ir laikau popieriniame maišelyje.