Skanučiai plikytos tešlos čeburekai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 64)
Plikytos tešlos čeburekai
Plikytos tešlos čeburekai
Plikytos tešlos čeburekai
Plikytos tešlos čeburekai
Plikytos tešlos čeburekai
Autorius apie receptą: Tikrai skanūs čeburekai, o tešla jų super - visai nelimpa kur nereikia. Beje, aš jei neturiu degtinės pilu pvz. šlakelį brendžio. Bet manau ir visai be alkoholio išeitų, gal Tikrai skanūs čeburekai, o tešla jų super - visai nelimpa kur nereikia. Beje, aš jei neturiu degtinės pilu pvz. šlakelį brendžio. Bet manau ir visai be alkoholio išeitų, gal aliejų tešla labiau gertų kepdama ir tiek. (...daugiau) Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
480 gramų miltų
250 mililitrų vandens
80 gramų miltų (plikiniui)
1 vienetas kiaušinių
30 mililitrų degtinės
20 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis druskos (su kaupu)
Įdarui:
400 gramų kiaulienos (riebesnės)
250 gramų svogūnų
150 mililitrų kefyro
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
500 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui mėsą sumalame, smulkiai supjaustome svogūnus, sudedame prieskonius, supilame kefyrą ir gerai išminkome. Dedame į šaldytuvą.
2.
Vandenį užverdame kartu su aliejumi ir druska. Suberiame plikiniui skirtus miltus ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Kai atvėsta, įmušame kiaušinį, supilame degtinę, suberiame likusius miltus ir labai gerai išminkome apie 7 minutes. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą maždaug valandai.
3.
Išimtą tešlą perminkome, padaliname į 12 lygių dalių ir plonai iškočiojame, dedame įdaro, sandariai užspaudžiame kraštelius, pirmiau pirštais, o po to šakute.
4.
Paruoštus čeburekus dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Reikia, kad aliejus vos apsemtų čeburekus, viršutinę pusę su didesniu šaukštu iškart aplaistome aliejumi. Kepame, kol gražiai apskrus, pradžioje ant vieno šono, paskui apverčiame. Valgome karštus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
kauniete
2020-02-16 18:15
kodel ceburekai nesigauna pusleti ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital