Skaniosios miltinės spurgos su įdaru

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Skaniosios miltinės spurgos su įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
560 gramų kvietinių miltų,
40 gramų mielių,
70 gramų cukraus,
6 kiaušinių tryniai,
80 gramų sviesto,
1 stiklinė pieno,
Vanilino truputį
Citrinos žievelės truputį
1 litras aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui reikia: vaisių tyrės, vyšnių uogienės ar kt. Iš 1/4 receptūroje nurodyto miltų kiekio, mielių ir trupučio pieno (kad masė būtų grietinės tirštumo) užmaišoma mielinė tešla ir leidžiama jai pakilti. Tuo laiku su cukrumi ištrinami kiaušinių tryniai, įpilama šilto pieno ir masė ugniai atspariame inde ant lengvos ugnies plakama. Kai sutirštėja, indas nukaičiamas ir dar plakama, kol masė atvėsta. Į likusius miltus supilama pakilusi tešla, išplaktų kiaušinių masė, visi kiti produktai ir vėliau ištirpintas sviestas. Tešla minkoma, kol nelimpa prie rankų. Tada iškočiojama 1 cm storio lakštu. Stikline išspaudžiami skrituliukai. Ant kiekvieno jų vidurio uždedama džemo, vyšnių, razinų ar kt (galima ir nedėti). Uždengiama kitu skrituliuku (jo kraštai patepami kiaušinio baltymu), ir gerai užspaudomi. Taip padarytos spurgos padedamos ant švarios drobulės, pabarstytos miltais, ir uždengiamos marle ar rankšluostuku. Laikomos šiltai, kad pakiltų. Vėliau spurgos verdamos gerai įkaitintame aliejuje iš pradžių uždengtame puode. Kai parusvėja viena pusė, apverčiamos, ir toliau verdamos atidengtame puode. Išgriebtos apsijojamos miltiniu cukrumi.
AUTORIUS: Gitana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Klaustukas
2017-12-19 23:53
Ar mieles sausos ar ne? ;) ATSAKYTI
Viltė
2017-12-20 19:26
Ne, mielės čia naudojamos šlapios ATSAKYTI
skanumai
2015-01-03 17:58
liezuvi prarijau nuo tokio skonio mmm :-) ATSAKYTI
Spurgius
2011-05-01 19:38
Pasakiskos spurguciukes, tiesiog net pirstus nusikramciau :* ATSAKYTI
skanumynu_manijakas
2010-08-05 18:08
labai skanios spurgos gavosi, tikrai geras receptas :) ATSAKYTI
Margarita
2010-04-12 09:55
Esu valgiusi panašiai, bet ne tokį bet labai skaniai atrodo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital