Skanioji silkė su svogūnais, pomidorais ir razinomis

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Silkė su svogūnais, pomidorų padažu ir razinomis
Nuotrauka Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Labai paprastas būdas paruošti silkę šventiškai, ypatingai. Tikriausiai daugelis yra ragavę silkės su svogūnais, ar pomidorų padažu, ar razinomis, o šį kartą - visi šie Labai paprastas būdas paruošti silkę šventiškai, ypatingai. Tikriausiai daugelis yra ragavę silkės su svogūnais, ar pomidorų padažu, ar razinomis, o šį kartą - visi šie ingredientai susijungia į puikų skonį! Toks silkės paruošimas populiarus viename iš Lenkijos regionų, ten dažnai ruošiamas įvairioms šventėms, tiekiama su bulvėmis. Beje, jeigu razinų nemėgstate, jas galima pakeisti džiovintomis slyvomis, tik jas reikėtų supjaustyti, jos taip pat silkei suteiks malonaus salsvumo. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų silkių filė
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 sauja razinų (+trupučio papuošimui)
6 šaukštai pomidorų tyrės (arba konservuotų trintų pomidorų ar 4-5 šaukštų pomidorų padažo)
3 šaukštai aliejaus (naudojome alyvuogių)
1 šaukštas obuolių acto (ar pagal skonį)
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (ar pagal skonį)
1 žiupsnelis cukraus (ar pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną nulupti, perpjauti išilgai pusiau, supjaustyti plonais pusžiedžiais.
2.
Keptuvėje, vidutinėje kaitroje įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus, vis pamaišant apkepinti, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus (apie 5 - 10 minučių).
3.
Supilti pomidorų padažą, pagardinti pipirais, cukrumi, obuolių actu, dėti lauro lapą, razinas. Išmaišyti ir patroškinti apie 5-7 minutes iki kol skysčio nugaruos ir pagardas sutirštės iki norimo. Išimti lauro lapą. Pagardą palikti pravėsti.
4.
Silkę supjaustyti plonomis juostelėmis. Atvėsusį pagardą sudėti ant silkės.
5.
Palikti bent valandėlę (galima ir ilgiau) pastovėti šaltai.
6.
Papuošti razinomis ar žalumynais.
Patarimai:
Pagardui galima rinktis tiek pomidorų tyrę (nesupainiokite su pomidorų pasta!), tiek kokybišką pomidorų padažą, tiek konservuotus pomidorus be priedų. Nuo pasirinkto gaminio skystumo gali kisti, kiek laiko reikės kaitinti pagardą. Kuo jis skystesnis - tuo ilgiau kaitinkite, kad išgaruotų vandens perteklius.
Acto, cukraus ir pipirų kiekį koreguokite pagal savo skonį - tiesiog ragaukite, jei norisi daugiau rūgštelės, dėkite daugiau acto ir t.t.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Darius
2019-12-31 11:36
Man uztenka perskaityti, kad naudojamas alyvuogiu aliejus kepimui... ATSAKYTI
Inga
2019-12-31 12:33
O kas blogai su alyvuogių aliejumi? :) Net extra virgin alyvuogių aliejaus rūkimo taškas yra apie 160 C laipsnių, o ką jau kalbėti apie specialius alyvuogių aliejaus mišinius, kurie skirti specialiai kepimui, todėl jo tiesiog svarbu neperkaitinti, apkepant svogūnus keptuvėje nieko nenutiks :) ATSAKYTI
Indrė
2019-06-06 00:40
Kam tas cukrus? Jau vien nuo keptų svogūnų atsiranda saldumas ir dar razinos dedasi. ATSAKYTI
Diana
2019-06-06 16:56
Jeigu naudosite natūralų papildomai nesaldintą pomidorų padažą, jis kartais būna gana rūgštokas, tad žiupsnelis cukraus padės subalansuoti tą rūgštelę. Bet jeigu padažas į saldesnę pusę, cukrus tikrai nėra būtinas. Juk jo čia tik žiupsnelis ir tenaudojamas :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital