Skanioji lazanija su vištiena ir sūriu

AUTORIUS:
Virginija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Lazanija su vištiena
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Mūsų šeima labai mėgsta lazaniją, o kai sulaukiame svečių, kurie nevalgo kiaulienos, o kartais ir patiems norisi jos su kiek lengvesne, liesesne mėsa, ypač, kai ir patys padažai Mūsų šeima labai mėgsta lazaniją, o kai sulaukiame svečių, kurie nevalgo kiaulienos, o kartais ir patiems norisi jos su kiek lengvesne, liesesne mėsa, ypač, kai ir patys padažai yra gana kaloringi. Tuomet ją ruošiu su vištiena! (...daugiau) Virginija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų lazanijos lakštų (apie pusę pakelio)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
Mėsos padažui:
500 gramų vištienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (be odelių)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Baltam padažui:
150 mililitrų pieno
60 gramų sviesto
2 šaukštai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepinti svogūną, tuomet sudėti vištienos faršą, česnaką. Vis pamaišant ir mentele papurenant faršą (kad nesusidarytų didesnių gabalų), kepinti apie 5 - 10 minučių. Supilti pomidorus, pagardinti prieskoniais ir patroškinti apie 10 minučių, vis pamaišant. Pagardinti prieskoniais.
3.
Baltam padažui prikaistuvyje ištirpinti sviestą, berti miltus. Maišant pakepinti, kol miltai paruduos ir susiformuos košelę primenanti konsistencija. Plona srovele, nuolat maišant, pilti pieną. Kaitinti, kol padažas taps vientisos konsistencijos, kiek sutirštės. Pagardinti prieskoniais. Kaitinant padažą, nuolat maišykite, kad neprisviltų.
4.
Į kepimo formą (naudoju 25*15 cm, tiks ir 20*20 ar panašių matmenų) dėti sluoksnį lazanijos makaronų, paskleisti šiek tiek balto padažo. Trečias sluoksnis turi būti lazanijos makaronų, tuomet vištienos padažas, vėl makaronai ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti balto padažo. Kruopščiai aptepkite, kad būtų padengti visi makaronų krašteliai. Jį pabarstykite tarkuotu sūriu.
5.
Kepimo formą uždengti folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada foliją nuimti ir pakepti dar apie 15-20 minučių.
6.
Iškepusią ištraukti iš orkaitės ir, prieš pjaustant, palikti 5 - 10 minučių pastovėti.
Patarimai:
Kiekvieną makaronų sluoksnį (ypač viršutinį) svarbu kruopščiai aptepti padažu, nepaliekant nepadengtų makaronų vietų, taip pat ir vištienos padažą būtinai dėkite su visu skysčiu. Kepdami makaronai sugers padažas, pabrinks, nebus sausi ir nebus prisvilusių makaronų gabaliukų.
O jeigu norite klasikinės lazanijos recepto, ar dar daugiau gudrybių bei patarimų, kaip ją paruošti itin gardžią, jų rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Virginija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Giedrius
2023-11-02 18:48
Ant tokios normos visad darom padažo 4x daugiau baltojo nes viršum nelieka po tepimo, darykit didesnė norma nes būtent viršus jei nepakankamai apteptas sudžiuna net kepant o jei ir perdaug padarysit padažo tai viršus bus gausesnis patikėkit ATSAKYTI
Egle
2023-01-31 18:43
Dariau viską pagal receptą. Lygiai taip pat. Neužteko normaliai padazo, dapyliau Maggi vištienos sultinio. Gailiuosi, kad kaip parašyta sūrio dėjau tik ant viršaus... Galima drąsiai dar sūrio ir į vidurį pabarstyti ir pasluoksniuoti kartu. Šiaip.... 7 is 10 receptas. Bet šeimyna valgė, sakė skanu ATSAKYTI
V
2021-11-07 11:43
Labai skanu, faršo užteko ir 400g, įdėjau dar pievagrybių, labai tiko. Makaronus apviriau sūdytame vandenyje po 4min. ATSAKYTI
R
2021-01-18 16:51
Netinkamai surašytos balto padažo ingridientų proporcijos, padažas ryškiai nepavyko, dėl ko ir pati lazanija gavosi per sausa. Kur kas daugiau pieno reikėtų ir mažiau miltų, kad gautųsi padažas. ATSAKYTI
Eglė
2021-01-18 17:56
Galbūt miltų su dideliu kaupu dėjot? Todėl galėjo ir pavykt per tirštas. ATSAKYTI
Laurynas
2020-05-25 21:54
Svarbiausia yra apvirti makaronus :) ir viskas bus gerai. garantuota sekme. receptas gali buti sitas ar kitas ar dar koks nors, bet daugelyje ju neminima, kad makaronus reikia apvirti :) tik reikia nuolatos maisyt ir virti po kelis, kad nesuliptu, tada merkiama i salta vandeni atvesimui :) o kai isverdame visus galima formuoti lazanija. ATSAKYTI
Augustė
2020-05-26 10:46
Niekada neapverdu makaronų lazanijai - ir darbo mažiau, ir makaronai standesni išlieka. Kad makaronai būtų minkšti ir be apvirimo, svarbu juos kruopščiai aptepti padažu, kad neliktų sausų kampučių - štai ir visa paslaptis! :) ATSAKYTI
Jūratė
2019-10-14 11:01
Sveiki,patarčiau visada apvirti truputeli lazanijos makaronus,niekada nebus kieti ATSAKYTI
L
2019-07-03 03:55
Panašiai ir aš kepdavau, tik niekad nesugalvojau uždengti folija - visad paskutinis sluoksnis būdavo kietas, bet kitą dieną suminkštėdavo ATSAKYTI
Simona
2019-05-14 16:27
Makaronai net ne iškepė, liko kieti. Teko mesti lauk! Daugiau nedarysiu. ATSAKYTI
Diana
2019-05-14 21:25
O kepimo indą uždengėte foliją (arba dangčiu galima)? Tas būtina, kad makaronai suminkštėtų, neišdžiūtų kepant. Kitu atveju reikia lakštus lengvai apvirti prieš kepant. Man ši lazanija labai skani, receptas šitas dar nenuvylė niekad. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital