Skanioji Baltijos vėjažuvė su keptomis daržovėmis

AUTORIUS:
Gabrielė Būtėnaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Skanioji Baltijos vėjažuvė su keptomis daržovėmis
Autorius apie receptą: Vėjažuvė arba vėjo tobis, tai ne tik įspūdingos išvaizdos, bet ir ypač subtilaus skonio žuvis, kurią verta išbandyti kiekvienam žuvies mylėtojui (ir ne tik!)! Mane Vėjažuvė arba vėjo tobis, tai ne tik įspūdingos išvaizdos, bet ir ypač subtilaus skonio žuvis, kurią verta išbandyti kiekvienam žuvies mylėtojui (ir ne tik!)! Mane nustebino tiek šios gražuolės švelnus skonis, tiek dar niekada neregėti smaragdinės-melsvos spalvos kaulai bei ašakos! (...daugiau) Gabrielė Būtėnaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas vėjažuvė (išskrostos, nuvalytos)
1 pundelis petražolių (patiekiant)
Marinatui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių (naudojau prieskonių mišinį su alyvuogėmis)
Garnyrui:
400 gramų sviestinio moliūgo
4 vienetai bulvių (šviežių)
2 vienetai raudonosios paprikos
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį gerai ištriname druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi, į vidų įkišame pjaustytų česnako skiltelių ir dedame į šaldytuvą marinuotis per naktį (arba kepame iš karto).
2.
Garnyrui norimo dydžio riekelėmis supjaustome sviestinį moliūgą, saldžiąsias raudonas paprikas, šviežias, nuplautas bulves pjauname per pusę (kadangi mūsų labai mažos).
3.
Dedame žuvį ant kepimo popieriumi ištiestos skardos vidurio, aplink ją išdėliojame daržoves, kurias švelniai patepame alyvuogių aliejumi ir apibarstome mėgiamais prieskoniais.
4.
Kepame patiekalą 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
5.
Patiekiant, papuošiame šviežiomis petražolėmis ir skanaujame!
AUTORIUS: Gabrielė Būtėnaitė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital