Skanieji Žemaičių blynai su sūriu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Skanieji Žemaičių blynai su sūriu
Autorius apie receptą: Pats metas bulviniams patiekalams. Jeigu ir per daug bulvių išsiverdu, labai nepergyvenu, nes galima greitai jas "prikelti antram gyvenimui", t.y. pagaminant skanų Pats metas bulviniams patiekalams. Jeigu ir per daug bulvių išsiverdu, labai nepergyvenu, nes galima greitai jas "prikelti antram gyvenimui", t.y. pagaminant skanų patiekalą.
Taip man ir nutiko. Priviriau per daug bulvių, todėl nutariau iš likučio pagaminti žemaitukų su sūriu.
(...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
0.5 kilogramo bulvių (virtų)
200 gramų miltų
100 gramų sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas džiovintų špinatų (arba petražolių, krapų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirtas ir jau pasūdytas bulves sugrūdau, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus.
2.
Iš bulvių masės formavau blynukus, į vidų dėjau fermentinio tarkuoto sūrio, sumaišyto su špinatais.
3.
Kiekvieną blynuką pavoliojau miluose ir kepiau keptuvėje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
grazina
2018-01-13 17:41
o padaziuko receptas? ATSAKYTI
Adelė
2018-01-15 20:41
As darau baltą padažą žemaitukams taip - ant šaukšto sviesto pakepinu šaukštą miltų, iki paskleis malonų aromatą. Pamaišau gerai, kad nebūtų gumuliukų. Tada pamažu plakdama šluotele supilu apie 200 ml pieno, įberiu truputį druskos, truputį pipirų ir dar čiut pakaitinu iki padažas sutirštėja iki norimo. Viskas! Jeigu norisi riebiau, dar grietinės šaukštą galima įdėti :) ATSAKYTI
Augustė
2017-02-20 14:02
Mėsa liko kituose receptuose :) O šie be mėsos bent man labai labai skanūs gavosi :) ATSAKYTI
kaip keista
2017-02-20 13:53
O kur mėsa? :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital