Skanieji tetos Laimos čenachai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tetos Laimos čenachai čanachai
Tetos Laimos čenachai čanachai
Tetos Laimos čenachai čanachai
Tetos Laimos čenachai čanachai
Autorius apie receptą: Labai skanus troškinys. Viską sudedi į indelius, pašauni į orkaitę ir švilpaudamas lauki kada galėsi valgyti. Čenachai yra gruziniškas patiekalas ir dažniausiai ruošiamas Labai skanus troškinys. Viską sudedi į indelius, pašauni į orkaitę ir švilpaudamas lauki kada galėsi valgyti. Čenachai yra gruziniškas patiekalas ir dažniausiai ruošiamas su aviena. Aš ruošiau taip, kaip ruošia mano šeimos moterys, o manę šio patiekalo išmokė teta Laima. Tad dalinuosi puikiu patiekalu, kuris atstos ir sriubą ir antrą patiekalą ir svarbiausia: sušildys šaltą dieną. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų mėsos (naudojau kalakutieną)
8 vienetai bulvių
600 mililitrų vandens
200 gramų pievagrybių (arba kitokių grybų)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
6 šaukštai sviesto
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių paukštienai (su kmynais ir žolelėm)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą supjaustyti stambeseniais gabalėliais ir užberti prieskonių mišiniu. Gerai įtrinti ir palikti pasimarinuoti.
2.
Bulves supjaustyti kubeliais, kopūstus plonai juostelėmis, morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais, o grybus skiltelėmis.
3.
Įkaitinti aliejų ir apkepti mėsą. Kai mėsa apkeps, išimti ją ir į tą pačią keptuvę suberti grybus. Kai grybais apkeps, suberti svogūnus, morkas, jei reikia, įpilti dar aliejaus.
4.
Į indelius sluoksniais išdėlioti visus ingredientus: mėsą, berti druskos, pipirų, sudėti apkepintas daržoves su grybais, dėti bulves, berti vėl druskos ir pipirų. Dėti kopūstus ir ant viršaus išpaustus česnakus.
5.
Į kiekvieną indelį dėti po šaukštą sviesto ir užpilti po 100 mililitrų vandens.
6.
Indelius uždengti, dėti į orkaitę ir kepti apie 1 valandą 180-190 C laipsnių temperatūroje. Prieš valgant galite įsidėti grietinės ar pomidorų padažo. Indelius dėti į neįkaitintą orkaitę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital