Skanieji "Pūstažandžiai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Pūstažandžiai
Pūstažandžiai
Pūstažandžiai
Autorius apie receptą: Pūstažandžiai patys skaniausi valgomi šilti. Galite pateikti juos su vaniliniu padažu. Orginalus jų receptas yra be jokių priedų, bet galima į tešlą įdėti aguonų, Pūstažandžiai patys skaniausi valgomi šilti. Galite pateikti juos su vaniliniu padažu. Orginalus jų receptas yra be jokių priedų, bet galima į tešlą įdėti aguonų, cinamono, razinų, ar į pustažandžių vidų įspausti šviežių arba šaldytų vyšnių. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
400 gramų miltų
250 mililitrų pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
40 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
35 gramai šlapių mielių
1 šaukštas aguonų
2 šaukšteliai cukraus (galima ir daugiau)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (formai ištepti)
Viršui:
250 mililitrų pieno
70 gramų sviesto
4 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mielės sumaišomos su cukrumi, trupučiu šilto pieno ir supilamos į duobutę, padarytą išsijotuose miltuose. Ant viršaus užberiame trupučiu miltų ir 20 minučių paliekame pastovėti, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Tuo tarpu kiaušinius paplakame su minkštu kambario temperatūros sviestu, kad išputotų. Įberiame druskos ir sumaišome su likusiu pašildytu pienu. Visą šią masę sumaišome su pastovėjusia miltų-mielių mase, įberiame aguonų ir minkome.
3.
Tešla minkoma ir daužoma tol, kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tuomet ji uždengiama ir paliekama šiltai 30- 50 min., kad pakiltų. Masė turi padvigubėti.
4.
Ant miltais pabarstyto darbastalio tešla perminkoma ir formuojami graikiško dydžio rutuliukai (šiuo momentu galite įdaryti rutuliukus vyšniomis ar uogiene ar kažkuo kitu, jeigu norisi). Visi rutuliukai dedami į sviestu išteptą kepimo formą.
5.
Puode pašildykite pieną, sviestą ir cukrų, kol cukrus ištirps. Užpilkite šį mišinį ant tešlos rutuliukų ir kepkite juos iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (ar iškepę patikrinkite įsmeigdami aštrų medinį dantų krapštuką).
6.
Pūstažandžiai skaniausi valgomi šilti. Galite pateikti juos su vaniliniu padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital