Skanieji lietiniai su virtos mėsos įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Skanieji lietiniai su virtos mėsos įdaru
Skanieji lietiniai su virtos mėsos įdaru
Skanieji lietiniai su virtos mėsos įdaru
Autorius apie receptą: Sveiki sulaukę pavasario ir užgavėnių! Tegul saulės spinduliai šildys vis stipriau, paukščiai čiulbės vis garsiau, pranašaudami gyvybę ir taiką! Lietiniai blynai su Sveiki sulaukę pavasario ir užgavėnių! Tegul saulės spinduliai šildys vis stipriau, paukščiai čiulbės vis garsiau, pranašaudami gyvybę ir taiką! Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru Sultingi, minkšti, skanūs blyneliai su mėsa. Kad mėsa nebūtų tokia sausa, į ją įpilkite sultinio. Man skaniausi šie blynai yra su jautienos mėsa. Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 15 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio). Šiuos blynelius galite užsišaldyti. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
500 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
180 gramų kvietinių miltų
2 šaukštai aliejaus (+ papildomai apkepimui)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
700 gramų jautienos (arba kitos mėgstamos mėsos)
150 mililitrų mėsos sultinio (likusio po mėsos virimo, apytikriai)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminame įdarą. Pirmiausia išvirkite mėsos sultinį. Į puodą pilkite vandens, dėkite mėsą ir virkite apie valandą iki kol mėsa išvirs. Išvirus mėsai sultinio neišpilkite, jį vėliau panaudosite maltos mėsos įdarui.
2.
Mėsą sumalkite.
3.
Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite.
4.
Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę ir pakepkite kol gražiai apskrus. Įdėkite sviesto ir pakepkite dar porą minučių. Po to įberkite miltų ir pakepkite dar 2–3 minutes.
5.
Į keptuvę sudėkite sumaltą mėsa, supilkite sultinį ir virkite, kol sutirštės. Įdaras turėtų tapti tirštas.
6.
Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Taip paruoštą mėsą bus sultinga ir pjaustant blynelį ne taip byrės.
7.
Tešlai į dubenį supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir įsijokite miltus. Gerai išmaišykite elektriniu plaktuvu, kad neliktų miltų gumuliukų. Paruoštą tešlą palikite 20 minučių pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai. Po to įpilkite aliejaus, išmaišykite. Tešla turi būti skystoka.
8.
Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų. Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą. Blynelis turi būti plonytis. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverskite ir apkepkite jo kitą pusę kelias sekundes.
9.
Ant kiekvieno gerai iškepto lietinio blyno pusės dėkite po du šaukštus mėsos įdaro ir sulankstykite į vokelį (kad neliktų mėsos, siūlau ją suskirstyti į tiek dalių, kiek iškepsite blynų).
10.
Į keptuvę dėkite sviesto arba įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite blynelius ir apkepkite ant nedidelės kaitros iki kol gražiai apskrus.
11.
Patiekite su grietine arba jogurtu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital