Skanieji Justynos cepelinai su mėsa

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa
Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa
Autorius apie receptą: Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus. Dabar juos gaminu savo šeimai, tik kiek jų bepagaminčiau, vis tiek rytojui nelieka. Iš nurodyto kiekio man pavyksta apie 15 cepelinų. Gaminant Iš mamos ir išmokau daryti cepelinus. Dabar juos gaminu savo šeimai, tik kiek jų bepagaminčiau, vis tiek rytojui nelieka. Iš nurodyto kiekio man pavyksta apie 15 cepelinų. Gaminant cepelinus svarbiausia tinkamai išspausti tešlą ir virimui reikia didelio indo su daug vandens, kad cepelinai laisvai judėtų, kitaip gausime košę. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1 vienetas svogūnų (virimui)
pagal poreikį lauro lapų (virimui)
pagal poreikį juodųjų pipirų (virimui)
Tešlai:
3 ir 1/10 kilogramo bulvių
šiek tiek druskos
Įdarui:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
4 skiltelės česnako
Padažui:
300 gramų šoninė
4 vienetai svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, smulkintas česnakų skilteles. Viską sumaišome ir paliekame pasimarinuoti.
2.
Nuskustas ir nuplautas bulves sutarkuojame ir į atskirą indą išspaudžiame iš jų nereikalingą skystį. Svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai bus kieti ir sausi, o jei išspausite per mažai, cepelinai nelaikys savo formos. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad iš jos būtų galima lipdyti cepelinus.
3.
Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilame skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudedame į išspaustą tešlą, įberiame druskos ir maišome, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.
4.
Į 6 litrų indą įpilame vandens, įberiame druskos ir pastatome ant ugnies, kad vanduo užvirtų. Kai vanduo užverda, įdedame lauro lapus, juodųjų pipirų ir visą svogūną.
5.
Formuojame cepelinus: ant delno dedame šaukštą su kaupu tešlos masės, padarome blyną, į jo vidurį dedame įdaro ir apdedame mėsą tešlos mase. Rankomis suformuojame pailgą formą ir lėtai paleidžiame cepeliną į vandenį. Taip suformuojame visus cepelinus. Kai vanduo su cepelinais užvirs, verdame apie 30 minučių (arba kol išvirs).
6.
Padažui skirtą šoninę supjaustome kubeliais ir apkepame. Susmulkiname svogūnus ir juos apkepiname kartu su šonine. Cepelinus patiekiame su šoninės padažu ir grietine.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Alina
2022-11-02 09:57
Tikrieji cepelinai ir yra be virtų bulvių.Kokio amžiaus turi būt šeimininkė jog negirdėjus apie tarkuotų bulvių cepelinus ATSAKYTI
Fėja
2021-01-15 21:36
Nesąmonė, niekas nesigauna iš tų cepelinų, nevarkite. ATSAKYTI
Virginija
2020-05-01 09:32
Ką reiškia"3 ir 1/10 kg bulvių? ATSAKYTI
Eugenija
2020-05-05 16:46
Čia bus 3 kilogramai ir 100 gramų. ATSAKYTI
Ingrida
2020-04-11 14:38
Taip..o kur virtos bulvytės..aš trečdalį dedu virtų bulvyčių..sumaltų.. ATSAKYTI
Narjanmar
2018-08-19 18:34
O virtu bulviu ar reikia? ATSAKYTI
Odeta
2018-08-20 12:39
Pagal šį receptą nereikia, nes čia tarkuotų bulvių cepelinai. Tai yra senoviškas receptas, o su virtomis bulvėmis - naujoviškas, labiau iš valgyklų atėjęs. Aš panašiai darau, tik į bulvių tarkius įmaišau vitamino c tabletyte su truputį vandens sutrintą, kad nepajuoduotų bulvės. ATSAKYTI
Pavalganti
2018-08-14 19:26
Tai kieti ar nekieti? Valgomi ar ne? Gal dar kas nors gaminote pagal šį receptą, atsiliepkite. ATSAKYTI
Diana
2018-08-14 20:00
Mano močiutės receptas labai panašus, tik druska dedama ne į tarkius, o vanduo sūdomas kur cepelinai verda. Tikrai ne kieti, o labai skanūs cepelinai. Man jie tradiciniai ir nuo vaikystės mėgstamiausi. Aišku, jeigu esate pratę prie virtų bulvių cepelinų, gali ir nebūtinai šitie patikti, bet man jie yra patys geriausi ir skaniausi. ATSAKYTI
Kriste
2022-01-16 09:40
Taip gaminau. ATSAKYTI
Aldona
2018-08-12 13:57
Kad priešų neturiu, su tokiais kietais cepelinais tik kaktą kam nors praskelti, o ne valgyti. ATSAKYTI
Xx
2018-08-13 22:07
Labai skanūs. Visada taip darome. Ir nebūna kieti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital