Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu

AUTORIUS:
Gian Luca Demarco
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Vaikystės desertas - trupininis skruzdėlynas su Rududu
Autorius apie receptą: Toks paprastas, greitai paruošiamas ir labai skanus desertas, kuris nudžiugins tiek didelius, tiek mažus smaližius! Ingredientai neįmantrūs, o tekstūra, kvapas ir skonis Toks paprastas, greitai paruošiamas ir labai skanus desertas, kuris nudžiugins tiek didelius, tiek mažus smaližius! Ingredientai neįmantrūs, o tekstūra, kvapas ir skonis nustebins kiekvieną ragavusį. Puikus gardėsis, kai norisi palepinti šeimos narius, artimuosius ar draugus. (...daugiau) Gian Luca Demarco
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
70 mililitrų pieno
1 šaukštas kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno ("Rududu")
100 gramų sviesto
Papildomai:
50 gramų sūdytų žemės riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Šaltą sviestą sutarkuojame į miltus. Gerai išminkome ir mušame kiaušinį bei pilame pieną. Viską gerai išminkome ir suformuojame 3-4 vienodo dydžio kamuoliukus.
2.
Juos įsukame į maistinę plėvelę ir dedame bent 1 valandai į šaldytuvą (galima ir ilgiau ar pasiruošti ir iš vakaro).
3.
Iš atšaldytos tešlos ruošiame trupinius - sutarkuojame tarka vienu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių (iki trupiniai lengvai paruduos, kraštukai šiek tiek apskrus). Iškepusius trupinius atvėsiname, o tada - sulaužome mažais kabalėliais.
4.
Kremui į puodą dedame karamelizuotą kondensuotą pieną ir sviestą. Maišydami kaitiname iki masė taps vientisa.
5.
Į dubenį beriame trupinius, pasmulkintus riešutus ir pilame karamelės masę, gerai išmaišome.
6.
Iš masės rankomis formuojame rutuliukus. Paliekame porai valandų sustingti šaldytuve.
AUTORIUS: Gian Luca Demarco
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Valerija
2023-03-05 20:38
As tuos nekeptus pyragus dariau pries 65 metus, kai man buvo 10. Tik kondensuota piena nekaitindavau su sviestu, o paprasciausiai uzdara indeli karstam vandeny virdavau 1,5val. kol jis sutirstedavo ir istrindavau su sviestu. ATSAKYTI
Eglė
2023-03-05 11:35
O kiek sviesto reikia dėti į karamelizuotą kondensuotą pieną neparašyta ir laidoje nepasakėte ATSAKYTI
LaMaistas.lt komanda
2023-03-05 13:23
Labai atsiprašome - karameliniam kremui reikia 100g sviesto ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital