Skaniausias maskarponės tortas

AUTORIUS:
Violeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Skaniausias maskarponės tortas
Skaniausias maskarponės tortas
Skaniausias maskarponės tortas
Skaniausias maskarponės tortas
Skaniausias maskarponės tortas
Skaniausias maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Mano topų topas - labai lengvai ir greitai paruošiamas. Maskarponės tortas tiks tiek rimtai progai, tiek bus įvertinas draugių susibėgimo metu. Be to, iš nurodytų ingredientų, Mano topų topas - labai lengvai ir greitai paruošiamas. Maskarponės tortas tiks tiek rimtai progai, tiek bus įvertinas draugių susibėgimo metu. Be to, iš nurodytų ingredientų, kurių savikaina gaunasi apie 9 €, gausite 2 kg skanaus torto – patvirtinimas nuotraukose. Be to, tortas yra sotus, todėl vieno užtenka 18-20 žmonių. (...daugiau) Violeta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Pagrindui:
250 gramų sausainių
180 gramų sviesto
120 gramų žemės riešutų (arba kitokių)
40 mililitrų pieno
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto
30 mililitrų citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
3 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti ir sumalti – geriausia elektirniu smulkintuvu. Tą pati padaryti su riešutais. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Įpilti pieno. Torto formą (21 ar 24 cm skersmens, nuimamais kraštais) iškloti folija arba kepimo popieriumi. Geriausia dugną ir šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų. Iš gautos sausainių ir riešutų masės, paspaudžiant, suformuoti torto pagrindą. Padėti į šaldytuvą, kol ruošime kremą, kad sustingtų.
2.
Želatiną užpilti vandeniu (vandens reikia aie 30 ml, tiek kad apsemtų želatiną ir būtų daugmaž per centimetrą virš jos) ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
3.
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Pageidautina, kad abu būtų kambario temperatūros, nes lengviau išsimaišys. Iki standumo išplakti gerai atšaldytą grietinėlę. Įmaišyti medų (jei ne skystas, tai šiek tiek pakaitinti), citrinos sultis ir išplaktą grietinėlę.
4.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant labai mažos ugnies arba garų vonelėje, kad ištirptų (jokiu būdu neužvirinti!) ir palikti vėsti kelioms minutėms. Maišant pamažu supilti pravėsusią ištirpintą želatiną į kremą ir viską iki vientisumo išmaišyti.
5.
Kremą supilti ant sausainių pagrindo ir padėti tortą į šaldytuvą sustingti bent 3 valandoms. Prieš patiekiant, torto viršų pabarstyti cinamonu. Skanaus!
AUTORIUS: Violeta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Simona
2022-04-16 14:52
Tikrai skanus tortas, tik, kad man jis labai saldus gavosi :( bet kitiems namiškiams labai patiko toks saldumas! :) Ačiū už receptą ATSAKYTI
Miglė
2019-04-19 19:32
Sveiki, ar galima kuo nors pakeisti kondensuotą pieną? Nes Kroatijoje, neturi šio gėrio:) ATSAKYTI
Diana
2019-04-20 20:01
Galite pasigaminti naminio pagal šį receptą arba dėti dvigubai daugiau grietinėlės ir papildomai pagal skonį cukraus, dar vanilės šlakelis irgi tiktų :) ATSAKYTI
As
2017-11-28 17:00
30 ml citrinu sulciu,tai is keliu citrinu toks kiekis issispaus? ATSAKYTI
Vilija
2017-11-29 12:33
Kai gaminu šį tortą, aš spaudžiu iš vienos didelės citrinos ir puikiai pavyksta, labai labai skanus tortas :) ATSAKYTI
Saulė
2017-02-07 13:17
Citrina, vandens reikia nedaug, tik kad želatinai išbrinkti užtektų. Aš paprastai pilu koks pusė centimetro ar centimetras virš želatinos. Tada prieš pilant į kremą, želatiną ištirpinti šildant ant nedidelės ugnies (drauge su visu vandeniu, tik svarbu neužvirinti, o tik ištirpinti), truputį pravėsinti ir aktyviai maišant pilti į kremą.

Fantastiškas tortas! ATSAKYTI
citrina
2017-02-07 08:59
Nelabai suprantu kokiu kiekiu vandens reikia uzpilti zelatina ?ir isbrinkinta su visu tuo vandeniu supilt ? ATSAKYTI
Justė
2017-02-05 13:17
Pagaminau vakar šį tortą ir nustebau - užtrūkau apie 40 min. Puikus sprendimas auginant vaiką, nes kol miegojo, spėjau susisukti. Apie skonį nekalbu-tiesiog pasaka. ATSAKYTI
Violeta
2017-02-03 11:30
Austėja, Jūs visiškai teisi. Toks variantas taip pat puikiai tinka. Jei kas nemėgsta saldžiai, galima rinktis nesaldintą sutirštintą pieną ir/arba įdėti daugiau citrinos sulčių. ATSAKYTI
Austėja
2017-02-02 16:47
Laima, pabandykite įdėti šiek tiek daugiau grietinėlės (ne 250ml, o pvz. 500ml) ir pagal skonį cukraus, nes kondensuotas pienas šiame recepte suteikia ir saldumo, ir šiek tiek atsveria maskarponės sunkesnę tekstūrą. Arba galite jį pakeisti 200-300 ml natūralaus jogurto bei pagal skonį cukraus, tik tada želatinos kiekį šiek tiek padidinkite iki 2 šaukštų. Tikrai ir su šiais pakeitimais bus labai skanus tortas :-) ATSAKYTI
Laima
2017-02-02 15:17
Kuo galima būtų pakeisti kondensuotą pieną? O gal tiesiog jo nedėti? ATSAKYTI
Aistė
2017-01-30 14:25
Labai skanus tortukas, 10 balų ATSAKYTI
Justė
2017-01-30 12:16
45 min.? Kažin, ar pavyktų taip greitai pagaminti. Na bet atrodo įspūdingai skaniai! ATSAKYTI
Goda
2017-01-30 10:38
Labai skanus tortas, teko ragauti, vertas demesio :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital