"Šimto lapų" pyragėlis

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
 "Šimto lapų" pyragėlis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 kg miltų;
3 kiaušiniai;
10 gr mielių;
0,5 kg cukraus;
žiupsnelis druskos;
0,25 litro pieno;
0,5 stiklinės razinų;
1 stiklinė aguonų;
300 gr sviesto.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguonas iš anksčiau užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų ir jas sumalti. Įdėti 2 šaukštus cukraus ir išmaišyti. Ištrinti dubenyje mieles su keliais šaukštais cukraus, kiaušiniais, druska ir išsukame iki vientisos tešlos. Tuomet pilame šiltą pieną, miltų tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Ji turi lipti prie rankų. Ir minkyti tešlą apie 30 minučių. Minkant rankas ir pagrindą vis pabarstant miltais ir aptepant aliejumi. Suminkytą tešlą padalinam į tris dalis ir aptepus aliejumi, leisti pakilti. Pakilus tešlai imamės tešlos tampymo. Ant stalo papilame aliejaus, imame 1 tešlos gabaliuką ir tampome rankose, paskui dedame ant stalo ir už kraštų traukiame, kol tešla pasidaro visiškai plona. Tuomet ant to lakšto tepame sviestą ir daug cukraus pilame. Kiekvienas gabalėlis daromas taip pat, tik viršutiniam sluoksniui dar reikia dėti aguonas ir razinas. Sukrauname ištampytus lakštus vieną ant kito ir susukame į norimos formos vyniotinį. Dedame į skardą, patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę kepti apie 1 valandą. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital