šimtalapis

AUTORIUS:
Mia30
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 91)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 91)
šimtalapis
šimtalapis
šimtalapis
šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g miltų
25 g mielių
125 ml pieno
2,5 kiaušinių
1 stiklinė aguonų
500 g sviesto
300 g cukraus
razinų (pora saujelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles užpilti šaukšteliu cukraus ir šaukštu drugno pieno. Kiaušinius su pienu paplakti, suberti miltus ir pakilusias mieles. Užminkome tešlą. Ji lipni, vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tešla minkoma apie pusė valandos!!! (minkant girdisi pokštelėjimas tešloje, tai gerai, nes tai oro puslelės, kurios būtinos, kuo daugiau puslelių, tuo geriau). Tešlą padaliname į 5 vienodus gabaliukus ir padedame, kad pakiltų, viršų patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalėlis, truputį pakočiojamas, dedamas ant stalo, patepto sviestu ir pradedama tampyti į visas puses, plonumas kaip laikraščio lapo. Visas tam skirtas sviestas išlydomas, atvėsinamas (nebūtinai iki visiško atšalimo). Ištampytas lakštas gausiai!! apipilamas sviestu (jo turi užtekti visiems lapams aplieti) ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi (jo kiekio taip pat turi užtekti visiems lapams). Imamas kitas pakilęs blynelis, kitoje vietoje pakočiojamas, suvyniojamas ant kočėlo ir pernešamas ant jau ištampyto lakšto, ant jo jis baigiamas plonai tampyti. Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip ištampomi visi gabalėliai tešlos.
Viršus apipilamas sviestu, cukrumi, apibarstomas razinomis. Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos (mėsmale).
Nuo krašto, standžiai suvyniojamas volelis (nebijokite sviesto, neišbega nė lašo, nes kol jus tampote sekantį lakštą jis apstinksta, ant prieš tai aptepto lakšto).
Perkeliate į norimą skardą, geriau jei būtų su skyle. Kepa apie 1- 1,5 valandos , 180 - 200 C jau ikaitintoje orkaiteje.
Kad neapdegtų, kai tik vos parus, uždenkite folija. SKANAUS
AUTORIUS: Mia30
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
BRIGITA IT
2015-05-04 15:48
Jau skanuuuuuuuuuuuu, hmmmmmmmm!!! Tik kepant išbėgo sviesto per kraštus, pasikeite forma, bet ok vistiek,ir guriniai suvalgyti!
Dabar bandysiu biškį pakeist metodą...dėsiu sviesto i tešlą... ATSAKYTI
Braske
2014-03-01 05:02
Esu pasibaisejus komentarais, manyciau kas kepa tokius kepinius tai ir kepkit galvodamos jog jusu receptai idealus , o as manyciau kas idejo si recepta tai ir tegul atsakineja i klausimus is savos patirties, o jei kam trukdo manyciau lai kepa pagal receptus kurie jus tenkina. Aciu autoriui kad dalinasi patirtimi. Tokiu kepeju simtalapiu juolab nenoreciau ragaut nes kiekviena pagal save ir kaip kam patinka , kurios daug sneka mazai manyciau padaro! Kiekvienos seimininkes recepte rasciau ir as trukumu ir tobulintis reik kiekvienai kepejai, tobulumui ribu nera, taip kad drysciau sakyti iskokit savuose receptuose trukumu ir tobulinkit nepeike kitu! ATSAKYTI
antipasiputelis
2012-12-19 16:49
cia ne simtalapis o batonas prifarsiruotas, zinau nes perskaiciau komentarus auksciau. Nesimato plonuciu sluoksneliu, ta patvirtino 132 komentarais zvitrios skaitytoju akis. Pats kepu kiekviena diena vakarienei tai zinau ka kalbu, delitantai, bet niekam nesakysiu recepto, nes pamirsau. ATSAKYTI
aldona
2012-12-19 14:12
ka maciau nuotraukoja tai panasi i pyraga pyne o tikras totoriskas simtalapis kepasi ne tokiu receptu jai nezinai tai nerasyk kad darbo idet reik tai sutinkubet ir visai kitas buna vaizdas panasus i simtalapi pyraga nes jau kepusi esu ir dabar kepu . ATSAKYTI
Lijana
2012-10-17 14:08
Na, tai ponia eksperte KAKAVA, pasidalinkite su namų šeimininkėm savp kepimo patirtimi :) Gal tada visos liks patenkintos, jog gavosi ne bulka su aguonom ir razinom, o šimtalapis :) ATSAKYTI
Kakava
2012-04-30 22:34
kepu tikrus simtalapius, o sis i ji ne is tolo nepanasus nei is nuotraukos nei is aprasymo....oi toli grazu. gal ir gaunasi nebloga bei skani "bulka" su aguonomis, bet tikrai ne simtalapis....simtalapis turi tureti daug sluoksneliu, o ne atrodyti kaip bulka ATSAKYTI
Egle
2012-04-07 19:24
Kepiau siandien ir ka pasakyti galiu, recepta BUTINA TOBULINTI IR STIPRIAI!!!! Pirmiausia, daugiau niekada nenaudociau lakstu kociojimui ar tampymui sviesto, kaip cia rekomendavo autore....geriausia tai darosi su trupuciu miltu, labai nedideliu kiekiu, o rezultatas stebina. Antra i pacia tesla irgi reikia deti BUTINAI nors truputi cukraus..nes ji beskone....aisku pilama cukraus i vidu, bet...reiketu cukraus ir i pacia tesla...Zodziu, manyciau nebloga pradzia, bet tikrai nera taip, kaip rasoma, kad "TIKRAS SIMTALAPIS" tas kas maziau patirties turi su mieline tesla labai jau lengvai pavers simtalapi nevykeliu pyragu pagal si receptuka.... ATSAKYTI
Gediminas
2011-11-13 14:28
Super receptas aciu! ATSAKYTI
mama
2011-05-20 13:25
Net nepanasu i simtalapi. Pirma reiktu ismokti,o jau tada ir rodyt :) ATSAKYTI
Bulka
2011-05-16 16:54
Cia lakstai tikrai per storai buvo ir atrodo, kaip paparasciausias pyragas su aguonom. Simtalapio kiekvienas lapelis turi matytis. ATSAKYTI
Rugiliuxas
2010-11-25 15:18
ir ka reiskia tas tavo 2,5 kiausinių? ATSAKYTI
Rugiliuxas
2010-11-25 15:12
atsiprasau kad tau nepatiko mano klausimas. as zinau kad cia nenupiesta nuotrauka, o as klausiau ar cia tavo nuotrauka. ir nemanyk kad as jau visai durna. ATSAKYTI
irina
2010-11-25 09:23
as vakar kepiau,gavosi tiesiog super,labai skanus. ATSAKYTI
renata
2010-11-23 13:06
labai graziai atrodo, noreciau pameginti, bet gal galit placiau paaiskinti, kaip dedasi aguonos?:) ATSAKYTI
milda
2010-11-23 11:22
Mia, o kiek trunka visa gamyba? ar iš pirmo karto pavyko? aš labai seniai šitokį pyragą noriu iškept, bet vis nedrįstu. prisiskaičiau, kad trunka apie 5val jį paruošt, kad išeina tik iš kokio 3-4 karto ir t.t. :) būtų labai smagu, jei pakomentuotum. atrodo jis super! ATSAKYTI
Solveiga
2010-11-23 10:51
Nelabai ir aš suprantu klausimą, ar tikra :) matosi, kad naminis, labai gardžiai atrodo... :) ATSAKYTI
mia30
2010-11-20 20:43
Jei nebutu kitu nuotrauku, tai tikrai nebutu tikra, ne ji nupiesta. aisku ,kad tikra. Negi buna dirbtiniu.Zmones kokie jus juokingi.Iskepkit patys toky, nereiks sakyt,kad netikra, kiek darbo jame ideta ir kantrybes. ATSAKYTI
Rugiliuxas
2010-11-20 17:23
ar cia tikra nuotrauka? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital