Silkės sumuštinukai su burokėliais ir marinuotais agurkais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Silkės sumuštiniai su burokėliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikaus skonio sumuštiniai visiems silkės ir burokėlių derinio gerbėjams! Aš juos labai mėgstu, kai tik turiu daugiau laiko savaitgalio rytais pusryčiams, puikiai tinka jie ir Puikaus skonio sumuštiniai visiems silkės ir burokėlių derinio gerbėjams! Aš juos labai mėgstu, kai tik turiu daugiau laiko savaitgalio rytais pusryčiams, puikiai tinka jie ir užkandžiams su draugais, ruošiu juos ir Velykų, ir Kalėdų vaišėms. Tikra tiesa - jie tokie skanūs, kad naudojuosi kiekviena proga juos pagaminti. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai silkių filė
2 vienetai burokėlių (virtų, nedidelių)
1 vienetas citrinų
2 riekės juodos duonos (didelių ar 3 vidutinio dydžio)
2 vienetai marinuotų agurkų (ar raugintų, vidutinio dydžio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai graikiško jogurto (arba grietinės, be kaupo)
1 saujelė krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius supjaustyti stambesniais gabalėliais, užspausti pusės citrinos sultis, pagardinti druska ir pipirais. Sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu). Jeigu trintuvo neturite, galima sutarkuoti smulkiausia tarka - tuomet reikėtų nupilti susidariusį skystį.
2.
Į burokėlių masę šaukštu įmaišyti jogurtą (arba grietinę). Nebetrinkite elektriniu trintuvu, nes masė gali per daug suskystėti!
3.
Duoną supjaustyti į 3 dalis. Paskrudinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių ar duonos skrudintuve.
4.
Silkę supjaustyti riekelėmis. Agurkus supjaustyti griežinėliais.
5.
Svogūną supjaustyti plonais žiedeliais, apšlakstyti pusės citrinos sultimis, išmaišyti. Tai šiek tiek sušvlenina svogūno skonį, jei norite stipresnio skonio, galite nemaišyti su citrinos sultimis.
6.
Ant duonos riekelės tepti burokėlių masės, uždėti agurkėlių, silkės, svogūnų.
7.
Pabarstyti krapais, pipirais. Galima papuošti gražgarstėmis, kitais žalumynais.
Patarimai:
Svogūnus tinka naudoti ir pamarinuotus pagal šį receptą.
Jeigu norite versijos be pieno produktų, burokėlių užtepėlę galima naudoti paruoštą pagal šį receptą.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital