Silkė su garstyčiomis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Silkė su garstyčiomis
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, o pavyksta puikus skonių derinys. Tirštas padažas apgaubia kiekvieną silkės gabalėlį, tad kiekvienas kąsnelis maloniai pradžiugina. Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, o pavyksta puikus skonių derinys. Tirštas padažas apgaubia kiekvieną silkės gabalėlį, tad kiekvienas kąsnelis maloniai pradžiugina. Labai tiks ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi puikios silkutės. Beje, tokia silkė populiari skandinavų virtuvėje (tik į marinatą jie deda šiek tiek daugiau cukraus). Tradiciškai šis patiekalas yra susijęs su švediškomis šventėmis, ypač Kalėdomis, Naujaisiais metais ir Velykomis. Maloniai pikantiška silkė tikrai tiks ir ant mūsų šventinių ar kasdienių stalų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai silkės (naudojau sūdytas cielas, silkė iš pakelio šiam receptui netinka)
Marinatui:
150 mililitrų vandens
50 mililitrų obuolių acto
1 šaukštas cukraus
Padažui:
3 šaukštai garstyčių (švelnesnių)
1 šaukštas cukraus (arba medaus)
100 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio, ne extra virgin)
1 šaukštelis krienų
1 žiupsnelis maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio rausvųjų pipirų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia išdarinėti silkę - išpjauti file, išrinkti kauliukus, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Sudėti į stiklainį.
2.
Marinatui į prikaistuvį supilti vandenį ir cukrų, užvirti ir gerai išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Nuimti nuo kaitros, supilti actą. Kai visiškai atvės, supilti į stiklainį su silkėmis, užsukti ir palikti šaldytuve nakčiai.
3.
Kitą dieną silkę nukošti, kad labai gerai nuvarvėtų marinatas.
4.
Garstyčių padažui į nedidelį dubenėlį sudėti garstyčias, krienus, berti cukrų ir išmaišyti konditerine šluotele. Nuolat maišant šluotele pamažu supilti aliejų. Aliejų pilkite lėtai, nes jei supilsite per greitai - padažas sušoks arba susisluoksniuos, nebus glotnus. Jis turi būti tirštas, lygios konsistencijos. Berti ciberžolę, rausvuosius pipirus (jei naudojate) ir išmaišyti.
5.
Į stiklainį su paruoštu padažu sudėti silkę, gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų marinatu ir dėti į šaldytuvą nakčiai ar bent keletui valandų.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital