Sezoninių daržovių sultinys kitaip

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Daržovių sultinys
Autorius apie receptą: Jei pirktinis sultinys jums nepriimtinas dėl neaiškios sudėties, o naminio sultinio gamyba užtrunka per daug, siūlau tokią išeitį - naminis daržovių sultinys užšaldytas Jei pirktinis sultinys jums nepriimtinas dėl neaiškios sudėties, o naminio sultinio gamyba užtrunka per daug, siūlau tokią išeitį - naminis daržovių sultinys užšaldytas ledukų formelėse. (...daugiau) Ramunė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 vienetai morkų
4 vienetai salierų stiebų
2 vienetai pomidorų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas cukinijų
1 galva česnako
50 gramų himalajų druskos
1 pundelis petražolių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
4 lapeliai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas, salierus, pomidorus, svogūnus, cukinijas ir česnaką stambiai supjaustykite ir sudėkite į puodą storu dugnu. Suberkite druską, supilkite aliejų, sudėkite prieskonines žoleles.
2.
Puodą kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 45 minutes. Puodo viršų pridenkite dangčiu, bet palikite tarpelį garams išeiti, karts nuo karto pamaišykite. Daržovės išleis savo sultis ir vandens pilti tikrai nereikia. Aš visą tai dariau lėtaeigiame puode, bet puikiai išsiversite ir su įprastu puodu.
3.
Kai daržovės taps minkštos, išjunkite kaitrą ir palikite puodą atviru dangčiu dar kelioms minutėms. Skysčio turi likti visai nedaug.
4.
Masei leiskite atvėsti ir virtuviniu kombainu sutrinkite viską iki vientisos košelės konsistencijos.
5.
Jei planuojate visą daržovių koncentratą sunaudoti mėnesio bėgyje, sudėkite turinį į stiklainį ir laikykite šaldytuve. Jei manote, kad per mėnesį nesunaudosite, supilstykite į ledukų šaldymo formeles ir statykite į šaldiklį. Kai kubeliai sušals, galite išimti ir laikyti šaldymo maišeliuose šaldiklyje. Daržovių koncentratas bus tinkamas naudoti visus metus.
Patarimai:
Prieš naudojimą ištirpinkite 1-2 šaukštus koncentrato karšto vandens stiklinėje. Jei trūksta druskos, dar pasūdykite ir naudokite pagal paskirtį patiekalų gamyboje. Skanaus!
AUTORIUS: Ramunė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital