Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže
Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže
Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže
Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže
Sezaminis karpis, marinuotas granatų melasos sirupo ir majonezo padaže
Autorius apie receptą: Viduje purus, labai skanus, sultingas karpis su traškiu viršutiniu sluoksniu su traškiais sezamais. Patartina kepti didelio karpio tik šonines dalis, tuomet šiuos, tarsi Viduje purus, labai skanus, sultingas karpis su traškiu viršutiniu sluoksniu su traškiais sezamais. Patartina kepti didelio karpio tik šonines dalis, tuomet šiuos, tarsi pyragėlius, su nedaug stambių kaulų (galima juos ir ištraukti), bus galima pasiimti net į pikniką. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 kilogramai karpio (išvalyto, naudojau didelio karpio šonų gabaliukus)
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai granatų melasos sirupo
1.5 šaukšto druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis maltų lauro lapų
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio (malto)
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
2 žiupsneliai maltos kalendros
2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių
3 žiupsneliai česnako miltelių
3 žiupsneliai garstyčių miltelių
3 žiupsneliai džiovintų krapų
3 šaukštai augalinio aliejaus (kepimui)
Apvoliojimui:
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sezamo sėklų
3 šaukštai kvietinių miltų
3 šaukštai krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išvalytą, supjaustytą karpį reikia labai gerai išmirkyti tam, kad pasinaikintų dumblo kvapas. Mirkant šaltame vandenyje su šaukštu cukraus ir šaukštu druskos ne tik tas kvapas dingsta, bet ir žuvis bus nebiri, kepant. Mirkyti apie 1 val. Tuomet gerai nuvarvinti žuvį.
2.
Iš granatų melasos sirupo, majonezo, likusios druskos ir prieskonių sumaišyti tyrelę, kurią supilti į žuvį, įrankiu išmaišyti ir palikti marinuotis bent valandą. Aš marinavau per naktį ir, manau, buvo geras sprendimas - skoniai labai susigyveno.
3.
Išplakti kiaušinius su trupučiu vandens.
4.
Sumaišyti miltus su krakmolu. Mišinį padalinti pusiau.
5.
Vieną miltų-krakmolo mišinio dalį sumaišyti su sezamais.
6.
Skardą iškloti kepimo popieriumi. Jį apšlakstyti aliejumi.
7.
Kiekvieną žuvies gabaliuką saikingai pavolioti miltų-krakmolo mišinyje, po to kiaušinių plakinyje, o po to mišinyje su sezamais. Dėti į skardą.
8.
Kai jau žuvis visa sudėta, apipurkšti gabaliukus aliejumi.
9.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min, priklausomai nuo žuvies gabaliukų didumo.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital