Šerio-migdolų pyragas

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 68)
Šerio-migdolų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kiaušiniai
0,3 puodelio sauso šerio
0,6 puodelio cukraus
0,6 puodelio miltų
0,25 puodelio sumaltų paskrudintų migdolų
0,3 puodelio cukraus
miltinio cukraus
0,5 puodelio žemuogių ar aviečių uogienės be kauliukų
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sauso šerio
1 puodelis šviežių aviečių arba/ir mėlynių (Avietės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Plakite kiaušinių trynius elektriniu mikseriu didžiausiu greičiu 6 minutes arba kol tryniai sustandės ir taps citrininės spalvos. Supilkite 1/3 puodelio šerio. Plakite mažu greičiu, kol viskas gerai susimaišys. Po truputį supilkite 2/3 puodelio cukraus, plakdami vidutiniu greičiu apie 5 minutes arba kol cukrus ištirps, o masė padvigubės. Atsargiai įmaišykite miltus į kiaušinių baltymų mišinį. Įmaišykite sumaltus migdolus. 2. Gerai nuplaukite mikserio plakiklius. Suplakite iki standumo kiaušinių baltymus ir grietinėlę dideliame inde vidutiniu-dideliu greičiu. Palaipsniui supilkite 1/3 puodelio cukraus, po 1 šaukštą, plakdami vidutiniu-dideliu greičiu iki standžios masės. 3. Atsargiai įmaišykite apie 1 puodelį baltymų mišinio į trynių mišinį. Tada trynių mišinį įmaišykite į baltymų mišinį. Supilkite tešlą į dvi nepateptas 20x4 cm apvalias kepimo formas. Kepkite 120 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kol pyrago viršus atšoks švelniai paspaustas centre. 4. Tuojau pat ištraukite pyragus iš orkaitės ir padėkite ant vielinių padėklų. Palikite ataušti 5 minutėms. Peiliu atlaisvinkite pyragų kraštus; išimkite kepinius iš formų. Palikite pyragus vėsti ant vielinių padėklų. 5. Pabarstykite kepimo popieriaus lapą miltiniu cukrumi ir uždėkite ant lapo iškeptą marcipaną. Švelniai jį paspauskite ir pabarstykite miltiniu cukrumi. Ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lapą. Dirbdami nuo centro į šonus, suformuokite 20 cm apskritimą, kurio storis 0,3 cm. Suformuokite apskritimą, nupjaudami kraštus; atidėkite. 6. Padėkite pirmą pyrago sluoksnį ant serviravimo lėkštės. Patepkite aviečių arba žemuogių uogiene. Ant viršaus uždėkite likusį pyrago sluoksnį. 7. Atšaldytame inde sumaišykite grietinėlę, 1 šaukštą cukraus ir 1 šaukštą šerio. Plakite mikseriu mažiausiu greičiu iki sustandės. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms. Prieš pat patiekimą papuoškite uogomis ir, jei norite, papuoškite lapeliu levandos.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital