Senoviški rageliai su kefyru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Rageliai su kefyru
Autorius apie receptą: Traškūs rageliai, kuriuos kadaise kepdavo mano mama. Mama juos kepdavo be įdaro, bet esu bandžiusi su obuoliu ir šokoladu - irgi skanu. Traškūs rageliai, kuriuos kadaise kepdavo mano mama. Mama juos kepdavo be įdaro, bet esu bandžiusi su obuoliu ir šokoladu - irgi skanu. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų miltų
200 gramų sviesto
1 stiklinė kefyro
11 gramų sausų mielių
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus pudros (apvoliojimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą sviestą supjaustyti ar sutarkuoti ir su miltais sutrinti tarp pirštų iki drėgno smėlio trupinių konsistencijos.
2.
Kefyrą sumaišyti mielėmis ir druska. Supilti į miltų ir sviesto trupinius, užminkyti tešlą, uždengti ir palikti šaldytuve 2 valandoms arba ilgiau. Galima užminkyti ir iš vakaro.
3.
Išimti tešlą iš šaldytuvo, perminkyti ir padalinti į 4 arba 8 dalis, priklauso, kokio dydžio ragelių norėsite. Iš tešlos gabalėlių iškočioti 30 arba 22 centimetrų skersmens apskritimus. Kočioti ant pamiltuoto paviršiaus.
4.
Padalinti apskritimus į 8 dalis ir kiekvieną dalį susukti pradedant nuo plačiosios pusės į vidurį.
5.
Dėti ragelius į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 170-180 C laipsnių orkaitėje, kol gražiai parus. Karštus ragelius apvolioti cukraus pudroje.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Lina
2022-01-14 08:56
O galima naudoti vietoj kefyro pieną? ATSAKYTI
Vita
2020-11-23 17:59
Bandžiau kepti. Bet kepiau su šokolado įdaru, buvo labai skanu. Verta pabandyti. Kepsiu dar kartą. ATSAKYTI
Inga
2020-03-23 19:40
Lengvai paruošiamos ir skanios bandelės. ATSAKYTI
Violeta
2019-11-03 07:42
O pašildit kefyrą nereik?
ATSAKYTI
Greta
2019-11-28 18:00
Jei kildinsite pernakt, šildyti nereikia, jei neilgai, tuomet pakaks, kad kambario tempratūros kefyras būtų :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital