Senoviški krepšeliai su baltyminiu (bezė) kremu

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Senoviški krepšeliai su baltyminiu (bezė) kremu
Senoviški krepšeliai su baltyminiu (bezė) kremu
Senoviški krepšeliai su baltyminiu (bezė) kremu
Autorius apie receptą: Atnešu prisiminimą iš vaikystės. Kai buvau pradinėse klasėse, su klasiokėmis bėgdavome per pertrauką į valgyklą pirkti šių skanėstų. Atnešu prisiminimą iš vaikystės. Kai buvau pradinėse klasėse, su klasiokėmis bėgdavome per pertrauką į valgyklą pirkti šių skanėstų. Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
180 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
3 mililitrai vandens
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
Įdarui:
pagal poreikį uogienės (rūgštesnės)
Tešlai:
1 šaukštas cukraus pudros
250 gramų miltų (apytikriai)
250 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
3 vienetai kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kruopščiai nuplauname kiaušinius sodos tirpalu. Atskiriame baltymus nuo trynių.
2.
Sviestą supjaustyti gabaliukais, suberti cukraus pudrą, kiaušinių trynius, druską ir miltus, užminkyti tešlą. Tešla turi būti nei kieta, nei minkšta, miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio. Suvyniojame į plėvelę ar dedame į maišelį ir paliekame šaldytuve 2 valandoms.
3.
Ištraukus iš šaldytuvo, iškočioti apie 4-5 mm storio, dėti į krepšelių formeles (patepti nereikia, nes sviesto ir taip daug), kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių. Kepdami jie kiek susitraukia dėl didelio sviesto kiekio. Geriau būtų, jei krepšelių dugnus užklotumėte kepimo popieriumi arba folija ir užbertumėte pupelėmis arba žirniais, taip neišsikilnos dugnas.
4.
Iškeptus krepšelius atvėsiname, ant dugno tepame uogienę.
5.
Baltymus išplakame iki standžių putų. Prieš baigiant plakti įdedame citrinos rūgšties.
6.
Į puodą dedame cukrų, užpilame vandeniu, vanduo turėtų vos apsemti cukrų. Jokiu būdu nemaišyti. Kaitiname, kol užvirs, tuomet sumažinti kaitrą. Nemaišyti! Virti, kol susidaro sunkūs burbulai, patikrinti ar jau išvirė sirupas, galima taip: įkišti šakutę į sirupą, ištraukti ir bandyti pūsti burbulus, jei pučiasi, reiškia, kad sirupas jau išvirė. Jei ne - reikėtų pavirti dar. Svarbu stebėti ir nepervirti sirupo, kad nepradėtų kristalizuotis. Aš verdu apie 7 minutes.
7.
Toliau plakant baltymus, po truputį, plona srovele supilti sirupą, plakti kol masė taps tvirta. Stengtis pilti sirupą ant šluotelių. Plaku apie 8 minutes. Jei sirupas bus nepakankamai išviręs, kremas neišsiplaks. Masė turi būti labai tvirta.
8.
Į krepšelius dėti šiek tiek uogienės. Kremą sudėti į konditerinį maišelį ir spausti į paruoštus krepšelius.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital