Senoviškas tortas Jaunystė

AUTORIUS:
Aneta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 56)
Senoviškas tortas Jaunystė
@Shutterstock
Senoviškas tortas Jaunystė
Senoviškas tortas Jaunystė
Autorius apie receptą: Labai labai skanus, toks kaip senais laikais. Beje, visiškai klasikinis Jaunystės variantas ruošiamas tik su zefyriniu kremu, tačiau man taip būna truputį per saldu, todėl aš Labai labai skanus, toks kaip senais laikais. Beje, visiškai klasikinis Jaunystės variantas ruošiamas tik su zefyriniu kremu, tačiau man taip būna truputį per saldu, todėl aš vieną sluoksnį darau sviestinio kremo. Bet jeigu norite ruošti pagal visiškai tradicinį receptą, tiesiog padvigubinkite zefyrinio kremo kiekį, o sviestinio nenaudokite. Ingredientai skirti 24 cm skersmens tortui. (...daugiau) Aneta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Morengui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
440 gramų cukraus
80 gramų miltų
360 gramų riešutų (lazdyno, žemės ar kt.)
Zefyriniam kremui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai citrinų sulčių
300 gramų cukraus
7 gramai želatinos
50 mililitrų vandens
50 gramų razinų
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Beze kremui:
2 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai citrinų sulčių
240 gramų cukraus
6 šaukštai vandens
Sviestiniam kremui:
120 gramų cukraus pudros
120 gramų sviesto
50 gramų razinų
1 šaukštas brendžio (nebūtina, bet skaniau)
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
200 gramų braškių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia paruošti morenginius lakštus: riešutus apkepinti sausoje keptuvėje ir atvėsinti. Jei riešutai su luobelėmis, jas nuimti. Tada riešutus sutrinti virtuviniu kombainu iki smulkių trupinių ir išmaišyti su miltais. Baltymus išplakite iki putų, po truputį berkite cukrų, miltų mišinį ir plakite iki standumo. Konditeriniu švirkštu ar šauktu ant kepimo popieraus formuokite 3 lakštus (24 cm skersmens). Kepkite iki 110 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1.5 - 2 valandas. Palikite ataušti atviroje orkaitėje. Lakštus galima išsikepti ir iš anksto.
2.
Zefyriniam kremui razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Želatiną išbrinkinkite 3 šaukštuose vandens. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo. Vandenį su cukrumi pavirkite, maišydami, iki sirupo konsistencijos, supilkite želatiną ir pakaitinkite, kad ištirptų. Sirupą truputį atvėsinkite ir plona srovele nuolat plakdami pilkite į baltymus. Pilkite citrinų sultis, berkite razinas. Plakite, kol masė atvės ir sutirštės.
3.
Sviestiniam kremui minkštą sviestą mikseriu išsukti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo, įmaišyti razinas ir brendį.
4.
Vieną morengą sutepkite zefyriniu kremu, tuomet uždėkite kitą morengą, šiek tiek paspauskite, sutepkite sviestiniu kremu ir dėkite trečią morengą. Tortą palikite sustingti.
5.
Beze kremui kiaušinio baltymus plakite iki standumo. Iš vandens ir cukraus ant nedidelės kaitros virkite sirupą, kol paviršius ims burbuliuoti, stebėkite, kad sirupas nespėtų paruduoti. Indą su plaktais baltymais statykite į didesnį su šaltu vandeniu. Nuo kaitros nukeltą sirupą iškart naudoti: plona srovele, plakant elektriniu plaktuvu, pilti į baltymus. Plakti apie 10 minučių, kol baltymai atšals ir dar labiau sustandės. Tuomet įplakti citrinų sultis. Pagamintą beze kremą reikia naudoti iš karto - sukrėskite į konditerinį maišelį ir juo puoškite torto viršų bei kraštus. Tortą galima valgyti iš karto arba kitą dieną.
6.
Patiekiant galima papuošti kaip patinka. Aš puošiau braškėmis, bet tinka ir kiti vaisiai ar uogos, tik jais puoškite prieš patiekiant, kad neišleistų skysčio. Taip pat tinka puošti šokoladu, kokosu ar kitais mėgiamais pagardais.
AUTORIUS: Aneta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Saldainių mėgėjas
2021-11-06 11:41
Jūs juokaujat su tokiu kiekiu cukraus . 1KG gyvo cukraus torte ! Nejuokaukit su savo sveikata ATSAKYTI
Simona
2021-11-08 09:52
Na, toks jau tas tradicinis Jaunystės tortas :) Nebūtina viso vienam suvalgyt :) ATSAKYTI
Alvyda
2021-08-03 09:23
Sveiki, o prašau galite kas nors pasakyti, kokio jis maždaug svorio /dydžio gaunasi pagal šią receptūrą? Ačiū ATSAKYTI
Dalia
2020-05-21 18:39
Puikus receptas, tik cukraus dėjau 3 kartus mažiau- neįsivaizduoju, koks kremas turi gautis, jei vienam baltymui - 380 gr. Cukraus :)

Taip pat kalotijų mažinimo sumetimais dvigubai mažinau riešutų kiekį, visumoj gavosi puikiai , labai rekomenduoju, ačiū autorei už receptą ATSAKYTI
Tania
2020-02-15 00:00
Gaila, gavosi visiskas blynas... Pavyko tik kremas ATSAKYTI
Dalia
2020-05-21 18:41
arba nepakankamai išplakėt baltymus, arba permaišėt , maišydama su miltais ATSAKYTI
Jurgita
2019-09-18 13:07
Kada ir reikia reikia įmaišyti miltus į morengą? Viskas buvo gerai kol neįbėriau miltų, nes dabar tešla slysta ir niekaip nebeišsiplaka iki standumo ATSAKYTI
Rita
2019-09-19 17:20
Reikia pradžioje iki putų plakti, tik tuomet po truputį, per kelis kartus suberti cukrų, miltus ir riešutus. ATSAKYTI
vida
2019-06-01 13:56
nelabai suprantu, kiek vandens reikia istirpinimui zelatinos??? ATSAKYTI
LaMaistas redakcija
2019-06-02 10:12
Želatinai reikėtų maždaug 3 šaukštų vandens, dėkojame už pastebėjimą, papildėme informaciją recepte :) ATSAKYTI
svetlana
2018-12-28 15:39
ačiū už receptą ATSAKYTI
Kristina
2018-11-19 16:59
Pagaliau prisiruošiau ir aš išsikept šį skanėstą. Užtruko dvi dienas. Dėkui už receptą! Turiu kelis pastebėjimus. Pirmiausia, tai tortas labai labai labai saldus. Aš jau ir taip dėjau mažiau cukraus į morengus, vietoj 440g, buvo 350g. Kitą kartą dėsiu dar mažiau, maksimum 275g. Bet morengo skonis tai toks kaip vaikystėj. Žodžiu, viskas gerai, tik mažiau cukraus.
Antra- zefyrinis kremas. Jei teisingai jį padaryt, tai želatina visai nebūtina. Svarbu gerai sirupą išvirt. Man kremo konsistencija gavos kaip skutimosi putų, tik tokia žymiai “tankesnė” ir tikrai lipni. Jei būčiau dar želatinos įdėjus, būtų buvęs kaip akmuo turbūt :) Taigi, mano nuomone visai jos ten nereikia, o ir be jos net geriau kremas šiek tiek įsigeria į morengo lakštus. Jokiu būdu nepagalvokit, kad peikiu receptą, tiesiog norėjau pasidalint savo pastebėjimais, gal kam pravers. ATSAKYTI
Zaneta
2021-02-11 11:22
Sveiki o ar gavosi koretas morengas jums??? ATSAKYTI
Rimante
2017-03-05 17:32
Gavosi skonis kaip jaunysteje, apsivalgem :-) ATSAKYTI
Ligita
2017-01-25 18:06
Isbandziau. Darbo yra, bet skonis tikrai atperka viska. Norejau kaip senais laikais, tad dariau tik zefyrini krema. Labai patiko, ir man ir vyrui, pasijautem kaip jaunysteje :) ATSAKYTI
Irma
2020-12-29 14:59
O sakykit šis tortas iš tų kur reikia kad pastovėtų ar ji valgom beveik iškart? ATSAKYTI
Ana
2020-12-31 11:35
Galima beveik iškart valgyti, šviežus man jis dar skanesnis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital