Senoviškas tortas "Čigonas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Šokoladinis tortas Čigonas
Šokoladinis tortas Čigonas
Šokoladinis tortas Čigonas
Autorius apie receptą: Šio torto receptas yra iš senų laikų. Mano mama jį kepdavo, o dabar ir aš vis kepu :). Šio torto receptas yra iš senų laikų. Mano mama jį kepdavo, o dabar ir aš vis kepu :). Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 ir 4/5 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
500 mililitrų grietinės
1.5 stiklinės cukraus
80 gramų kakavos
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Kremui:
1 litras grietinės
1 stiklinė cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių arba tarkuotos žievelės)
Aptepimui:
0.5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės grietinėlės
50 gramų sviesto
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje grietinę sumaišyti su soda, suberti cukrų, kakava, citrinos rūgštį, viską sumaišyti. Padėti porai valandų šaltai.
2.
Tada berti miltų ir užminkyti vidutinio kietumo tešlą - tešlą turi būti tokia, kad galima būtų kočioti. Padėti porai valandų šaltai.
3.
Tešlą dalinti į kelias dalis (priklausomai nuo to, kokio dydžio turite paviršių kočiojimui). Kočioti kuo ploniau, ant viršaus dėti lėkštę ir apipjauti vienodo dydžio skritulius. Lėkštę rinkitės 18 - 22 cm skersmens, priklausomai nuo to, kokio dydžio torto norėsite. Pavyks apie 18 lakštų. Tešlos likučius vėl perminkykite ir kočiokite, pjaukite lakštus.
4.
Kiekvieną lakštą dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje po 5 - 7 min. Iškepusius dėti ant plokščio paviršiaus visiškai atvėsti.
5.
Kremui išplakti grietinę su cukrumi, įmaišyti citrinos sulčių arba tarkuotą citrinos žievelę.
6.
Užvirti grietinėlę, sudėti sviestą, suberti kakavą, cukrų, pavirti 5-6 min. Šokolado nepilti ant torto karšto! Atvėsinti.
7.
Kiekvieną lakštą pertepti kremu, sudėti tortą. Torto viršų aptepti šokoladu. Skaniausia valgyti kitą dieną, kad spėtų susigerti kremas.
Patarimai:
Iškeptus lakštus būtina padėti ant lygaus paviršiaus.
Galima tepant kiekvienam sluoksnyje pabarstyti išmirkytų razinų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Katyte
2019-11-26 19:26
Ar kas bandėte šį tortą iškepti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital