Senoviškas tortas "Čigonas"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Šokoladinis tortas Čigonas
Šokoladinis tortas Čigonas
Šokoladinis tortas Čigonas
Autorius apie receptą: Šio torto receptas yra iš senų laikų. Mano mama jį kepdavo, o dabar ir aš vis kepu :). Šio torto receptas yra iš senų laikų. Mano mama jį kepdavo, o dabar ir aš vis kepu :). Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
2 ir 4/5 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
500 mililitrų grietinės
1.5 stiklinės cukraus
80 gramų kakavos
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Kremui:
1 litras grietinės
1 stiklinė cukraus
1 vienetas citrinų (sulčių arba tarkuotos žievelės)
Aptepimui:
0.5 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės grietinėlės
50 gramų sviesto
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje grietinę sumaišyti su soda, suberti cukrų, kakava, citrinos rūgštį, viską sumaišyti. Padėti porai valandų šaltai.
2.
Tada berti miltų ir užminkyti vidutinio kietumo tešlą - tešlą turi būti tokia, kad galima būtų kočioti. Padėti porai valandų šaltai.
3.
Tešlą dalinti į kelias dalis (priklausomai nuo to, kokio dydžio turite paviršių kočiojimui). Kočioti kuo ploniau, ant viršaus dėti lėkštę ir apipjauti vienodo dydžio skritulius. Lėkštę rinkitės 18 - 22 cm skersmens, priklausomai nuo to, kokio dydžio torto norėsite. Pavyks apie 18 lakštų. Tešlos likučius vėl perminkykite ir kočiokite, pjaukite lakštus.
4.
Kiekvieną lakštą dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje po 5 - 7 min. Iškepusius dėti ant plokščio paviršiaus visiškai atvėsti.
5.
Kremui išplakti grietinę su cukrumi, įmaišyti citrinos sulčių arba tarkuotą citrinos žievelę.
6.
Užvirti grietinėlę, sudėti sviestą, suberti kakavą, cukrų, pavirti 5-6 min. Šokolado nepilti ant torto karšto! Atvėsinti.
7.
Kiekvieną lakštą pertepti kremu, sudėti tortą. Torto viršų aptepti šokoladu. Skaniausia valgyti kitą dieną, kad spėtų susigerti kremas.
Patarimai:
Iškeptus lakštus būtina padėti ant lygaus paviršiaus.
Galima tepant kiekvienam sluoksnyje pabarstyti išmirkytų razinų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Sigis
2023-01-06 21:14
Aciu uz recepta! Viskas gavosi gerai, tik aptepimo receptas labai nevykes (o gal grietinele nekokia). Dariau tiksliai, kaip nurodyta, bet gavosi skaidrus, iriso skonio ir konsistencijos, niekada nesukietejantis marmalas ATSAKYTI
Sara
2022-12-15 19:15
Kai recepte kiekis rašomas "apytikriai" - tai nieko gero nežada. ATSAKYTI
Aistė
2022-12-16 10:50
Tai, kad žada :) Tikslus miltų kiekis labai dažnai priklauso nuo to, kokią grietinę naudosite, ar ji bus skystesnė, ar standesnė. Jei būtų kiaušinis, tai priklausytų ir nuo kiaušinio dydžio. Tad parašytas "apytikriai" visada labai tinka, nes galima pasikoreguoti jų kiekį pagal kitus naudojamus ingredientus iki tol, kol tekstūra būna tokia kokia turi būti. ATSAKYTI
Kepėja
2021-04-01 17:41
Išbandžiau, kepiau iš pusės normos. Deja, turėjau per mažai kakavos, todėl lakštai gavosi kavos su pienu spalvos. :) Skoniu priminė "Medutį". Šiaip geras receptas, tik aš dar į grietinę visada dedu grietinėlės standiklio. ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-21 21:41
O kiaušinių į tešlą nereikia? ATSAKYTI
G
2021-03-04 11:10
Ar galima lakštus iškepti vieną dieną, sutepti kitą, o patiekti dar kitą? ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-21 21:29
Taip ir reikia daryti. :) Pastovėjęs perteptas tortas skanesnis. ATSAKYTI
Irmunda
2020-11-15 13:27
Vaikystės tortas, mama jį kepdavo, o vadindavo ,,Senelės,, tortu. Ačiū už prminimą, reikės išsikepti. ATSAKYTI
Jolanta
2020-10-13 15:32
Mano megstamiausias tortas! Mes ji vaikysteje vadindavome - tortas "Kleopatra" :-)))). Aciu, kad priminete recepta! ATSAKYTI
Katyte
2019-11-26 19:26
Ar kas bandėte šį tortą iškepti? ATSAKYTI
Vyta
2022-02-11 13:54
Mano pats megiamiausias,vaikai suaugo,bet megsta sita labiausiai,todel dar iki siol vis kepu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital