Senoviškas savaitgalio pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas
Senoviškas savaitgalio pyragas
Autorius apie receptą: Savaitgalio, nes lengvas, savaitgalinis. Šventinis būna riebesnis, turtingesnio skonio, kepamas per Šv. Kalėdas ir Šv.Velykas. Mielinius pyragus labiausiai mėgstu kepti Savaitgalio, nes lengvas, savaitgalinis. Šventinis būna riebesnis, turtingesnio skonio, kepamas per Šv. Kalėdas ir Šv.Velykas. Mielinius pyragus labiausiai mėgstu kepti žiemą, kai šalta. Tada atsirieki tokio karšto pyrago ir pasidaro daug šilčiau.
(...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek aliejaus
Tešlai:
1 kilogramas miltų
500 mililitrų pieno (šilto)
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai cukraus
50 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles ištrinti su cukrumi ir keliais šaukšteliais cukraus. Supilti į šiltą pieną, išmaišyti ir padėti šiltai.
2.
Miltus išsijoti į didelį dubenį, jame padaryti duobutę, supilti ištirpintą bet pravėsusį sviestą, išplaktus kiaušinius, druską.
3.
Piene su mielėmis turi atsirasti burbuliukų. Jame ištirpinkite cukrų ir taip pat supilkite į miltus. Tešlą maišyti rankomis, po to paminkyti, kol tešla taps vientisa, glotni ir nelips prie rankų.
4.
Į saują įsipilti aliejaus ir išminkyti į tešlą. Padaryti gražų rutulį, apdengti drobiniu ranšluosčiu ir palikti šiltai, kad pakiltų.
5.
Pakilusią tešlą vietomis paspaudžiant nuleisti ir perminkyti. Tada vėl dėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla antrą kartą, galima daryti pyragus.
6.
Galima tešlą tiesiog aptepti kiaušiniu ir dėti kepti. Bet aš dariau du skirtingus pyragus, 1/3 tešlos iškočiojau, ištepiau vyšnių uogiene ir susukau į vyniotinį. Į kitą tešlos dalį įminkiau po saują razinų, džiovintų spanguolių, kelis šaukštus apelsino žievelių ir suformavau pailgą pyragą.
7.
Vyniotinį ir pyragą dėti į kepimo formą, pabarstytą miltais, ir palikti, kad pakiltų. Pakilusius pyragus ištepti kiaušinio tryniu, sumaišytu su šaukštu pieno, ir dėti kepti į 180 C laipsnių orkaitę. Kepti apie 45-60 minučių. Iškepusius pyragus aptepti pasaldintu vandeniu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital