Senovinis varškės pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Senovinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Jau keletą kartų keptas, išbandytas ir pasitvirtinęs, puikaus skonio varškės pyragas. Vienas tokių, kuriuos laikas nuo laiko vis norisi išsikepti. Šį receptą sužinojau iš Jau keletą kartų keptas, išbandytas ir pasitvirtinęs, puikaus skonio varškės pyragas. Vienas tokių, kuriuos laikas nuo laiko vis norisi išsikepti. Šį receptą sužinojau iš mamos senos draugės, kuri turi visą lobyną gardžių, senovinių receptų. Jais nuolat vis pasidalina su mano mama. Receptas senovinio pobūdžio, nesudėtingas, su reikalingiausias produktais, bet skonis – superinis! Juk sakoma, kartais mažiau yra geriau, šiuo atveju – skaniau. Ir tikrai, be jokių įmantrių produktų galima išsikepti skaniausią pyragą! Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
175 gramai kvietinių miltų
125 gramai sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukšto grietinės
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
400 gramų varškės (riebios)
2 vienetai kiaušinių
6.5 šaukšto cukraus
0.5 šaukšto kvietinių miltų (jei varškė skystesnė)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2 lašai vanilės aromato (arba 0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai skirtus produktus (išskyrus sviestą) sumaišyti, po to įtarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt arba bent 3 valandoms, kad sustingtų arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
2.
Įdarui skirtus ingredientus sumaišyti.
3.
Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti.
4.
Kepimo formą patepti sviestu, dėti iškočiotą tešlą. Sudėti įdarą, išlyginti.
5.
Likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų. Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, tuomet nuimti foliją ir pakepti dar apie 25 minutes iki kol pyragas apskrus. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Regina
2022-10-26 19:07
Oi, kaip gaila kad nėra gabaliuko foto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital