Nostalgiškas karamelinis trupiniuotis pagal mamos receptą

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys
Karamelinis trupinys trupiniuotis tinginys
Autorius apie receptą: Nors internete šiomis dienomis galima rasti tūkstančius įvairiausių receptų, bet, mano nuomone, nėra geresnių už tuos, kuriuos mums iš kartos į kartą patiki šeimos nariai. Nors internete šiomis dienomis galima rasti tūkstančius įvairiausių receptų, bet, mano nuomone, nėra geresnių už tuos, kuriuos mums iš kartos į kartą patiki šeimos nariai. Šis receptas man yra ypatingas ir išskirtinis, nes ji gamino mama. Taip pat jis daug kartu patikrintas. Nepavykti tiesiog negali. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų riešutų (kepintų, smulkintų)
3 šaukštai kokoso drožlių (labai smulkių, arba aguonų)
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
50 mililitrų pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas cukraus pudros
Naminei karamelei:
200 gramų cukraus
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje išsukti sviestą su kiaušiniu ir cukraus pudra, supilti pieną ir viską išmaišyti.
2.
Po truputį suberti miltus su kepimo milteliais, kol tešla sukibs į gabalą, tada kelis kartus paminkyti, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti 1 val. į šaldymo kamerą.
3.
Po to tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis. Sudėti juosteles į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, kol gražiai paruduoja. Palikti šiek tiek atvėsti.
5.
Iškepusias juosteles susmulkinti maisto smulkintuvu iki trupinių ir sumaišyti su riešutais bei kokoso drožlėmis.
6.
Karamelei sviestą supjaustome gabaliukais.
7.
Į puodą suberti cukrų ir, maišant, kaitinti, kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėti sviesto gabaliukus ir maišyti. Tada nuimti nuo ugnies ir plona srovele, per kelis kartus supilti grietinėlę, visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai pasidarys vienalytė masė, nuimti nuo ugnies ir palikti atšalti.
8.
Atvėsusią karamelę supilti ant trupinių, išmaišyti ir sukrėsti į maistine plevele išklotą formą. Masę tolygiai paspausti prie dugno. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital